Special: De 4Gamers PS Vita Travel Case en de PS Vita Delux Travel Case – Als je een bezitter bent van de PlayStation Vita, dan wil je natuurlijk dat je handheld die je met je zuurverdiende geld gekocht hebt zo goed mogelijk beschermd blijft tegen alle potentiële gevaren die de handheld kunnen beschadigen. Inmiddels zijn er sinds de lancering de nodige beschermhoezen verschenen die veelal prima bescherming bieden voor je handheld. Ook 4Gamers komt met een tweetal beschermhoezen en wij probeerden ze eventjes uit.

De twee beschermhoezen die we hebben geprobeerd zijn de PS Vita Travel Case en de PS Vita Deluxe Travel Case. Beide hoezen zijn voornamelijk bedoeld voor het beschermen van de handheld, maar vanzelfsprekend bevatten ze nog extra ‘functies’ die het gelijk een efficiënt opbergmiddel maken. Laten we beginnen bij het begin en dat is de meest basis beschermhoes van 4Gamers, de PS Vita Travel Case.

PS Vita Travel Case


Deze beschermhoes is een vrij smalle hoes dat net ietsje groter is dan de PlayStation Vita. Middels een rits aan de zijkant kun je de hoes openen en sluiten en bovenaan zit nog een lus, zodat je de beschermhoes eventueel aan een keycord of iets dergelijks kunt hangen. Meestal praten we bij het behandelen van accessoires ook over het design, maar over de hoes valt niet heel veel meer te zeggen dan dat het netjes oogt en dat de gebruikte materialen prima zijn om de handheld een langdurige periode veilig te houden, mits je er zelf ook voorzichtig mee om gaat natuurlijk.

Binnen in de hoes is het een stuk interessanter, want de gehele binnenkant is gestoffeerd en het bestaat uit een drietal onderdelen. Zo is er een vak waar je de PlayStation Vita in kwijt kunt en gezien de vorm van de hoes past deze er perfect in. Wel is het zo dat er geen beschermband of iets dergelijks in de hoes zit, dus het is van belang dat je even oplet als je de hoes opent, want de Vita kan eruit vallen. Goed, de kans dat zoiets gebeurt is natuurlijk nihil, maar een extra bandje voor extra bescherming zodat de Vita er niet uit kan vallen was geen overbodige luxe geweest.

Tussen de voor en achterzijde van de hoes zit nog een flap en hier kun je in totaal 5 cartridges kwijt van games. Op een gemakkelijke wijze schuif je deze in de daarvoor aangewezen plek en als je een cartridge in de PlayStation Vita hebt zitten kun je in totaal 6 cartridges meenemen wat een mooi aantal is wat ons betreft. Als laatste is er nog een vak aan de andere kant van de hoes (tegenovergestelde zijde van waar je de Vita kunt plaatsen) en hier kun je accessoires kwijt. Denk dan aan oordopjes en soortgelijke dingen. Dit alles kun je in een vak kwijt dat af te sluiten valt met klittenband en gezien de hoes niet al te groot is, is dit een ideaal opbergmiddel om aan te schaffen voor je handheld wat bovendien gemakkelijk mee te nemen is.

Prijs: €14.99.

PS Vita Deluxe Travel Case


De PS Vita Deluxe Travel Case is een stuk groter dan de PS Vita Travel Case en het voornaamste verschil is dat de PS Vita Travel Case in verhouding met de Deluxe editie aanvoelt als een opberghoes voor regelmatig gebruik. De Deluxe editie bevat dusdanig veel ruimte voor accessoires en cartridges dat deze meer bedoeld is voor mensen die enorm veel reizen en toch alles wat ze hebben van en rondom de PlayStation Vita willen meenemen. Hoe dan ook, ook de Deluxe editie is een mooie hoes van hetzelfde materiaal als de PS Vita Travel Case. In dat opzicht is er weinig verschil behalve het formaat natuurlijk.

Het forse formaat levert de nodige voordelen op, want je kunt in de tussenflap in de hoes maar liefst 12 cartridges kwijt. Daarnaast bevat de hoes een schouderband, waardoor je de hoes gemakkelijk mee kunt nemen. De PS Vita doe je in de hoes in een speciaal vak en in dat opzicht is de bescherming dan een stuk beter dan in de PS Vita Travel Case, want het vak valt af te sluiten met een rits. Keerzijde is wel dat het opbergen niet direct heel gemakkelijk gaat, waardoor de andere hoes idealer is om de handheld snel in op te bergen en uit te halen voor als je bijvoorbeeld moet overstappen op een andere trein of bus.

De andere kant van de hoes bevat de nodige vakken en deze zijn bedoeld voor de accessoires. De hoes heeft aan de binnenkant dusdanig veel ruimte dat je de handheld, oordopjes, oplader, cartridges en meer kwijt kunt en door de schouderband is het vervoeren ideaal. Zoals eerder al aangegeven is deze hoes dan ook perfect voor mensen die veel reizen en alle benodigde onderdelen op één plek willen bewaren die tevens veilig is tegen potentieel gevaar die de handheld kan beschadigen.

Prijs: €19.99.

Conclusie:

De twee beschermhoezen van 4Gamers die we hebben geprobeerd zijn allebei prima hoezen die als voornaamste functie het beschermen van de PS Vita hebben. Dat is door het gebruikte materiaal meer dan in orde en als je nog op zoek bent naar een goede hoes, dan zit je met beide hoezen goed. Het voordeel van de PS Vita Travel Case is dat hij erg klein is, maar toch genoeg ruimte biedt voor de nodige spullen. Hierdoor is het opbergen hiervan in je tas erg gemakkelijk. De Deluxe versie is een stuk groter en wat minder gemakkelijk op te bergen, voordeel van deze hoes is weer dat je hier werkelijk alles in kwijt kunt. Afhankelijk van je gebruik kunnen we verder gewoon beide hoezen aanbevelen. Goede kwaliteit, handig, net ontwerp en dat tegen een mooie prijs.