Uncharted: Golden Abyss was een erg goede PlayStation Vita launchgame die prima dienst deed als game om te tonen waartoe de PlayStation Vita in staat is. Recent verscheen Uncharted: Fight for Fortune wat een kaartspel is. Een nieuwe game in het Uncharted universum is altijd goed nieuws, maar de kans is groot dat jij liever een nieuwe game in de vorm van Golden Abyss had gezien dan een kaartspel.

Wel, dan hebben we onder voorbehoud goed nieuws voor jullie. Een aantal openstaande vacatures bij Sony Bend suggereren namelijk dat de ontwikkelaar bezig is met een nieuw deel in de franchise. Sony Bend zoekt mensen voor de volgende functies: Senior Staff Enviroment Artist, Senior Staff Artist en een Senior Staff Character Animator.

In de vacatures komen vermeldingen als de volgende voorbij: ‘organic and inorganic terrain’, ‘architectural elements’, ‘textures and setup shaders that mimic real word properties like metal and cloth’. Daarnaast zien we bij de vacature voor animator het volgende staan: ‘characters, weapons, vehicles and everything else’, alsook ‘cinematic sequences including acting, facial animation and lip-syncing’.

Dit zijn allemaal aspecten die terugkomen in een Uncharted game en gezien Golden Abyss meer dan een goede game was, is de kans aanwezig dat er een vervolg aan zit te komen. Natuurlijk is het giswerk, maar laten we hopen dat er een nieuwe Uncharted komt. De PlayStation Vita kan immers wel een nieuwe goede game gebruiken.