Rockstar North, de ontwikkelaar van onder andere GTA V, is naar alle waarschijnlijkheid bezig met de ontwikkeling van een nieuwe engine. Althans, dat blijkt uit de nieuwe vacatures die Rockstar North heeft geopend.

Zo zijn ze op zoek naar een programmeur met ervaring voor de ontwikkeling van de in eigen huis ontwikkelde engine. De vacature vertelt de aspirant Rockstar programmeur ook dat deze de kans heeft om aan de veelbelovende nieuwe architectuur van de engine te werken die voor de nieuwe generatie consoles gebruikt zal worden.

Ondertussen zoekt Rockstar San Diego een programmeur voor de Physics van de engine. Werkzaam met de RAGE technologie, zullen de programmeurs samen met de programmeurs van de game zelf werken aan het integreren van de nieuwste technologieën bij de verschillende studio’s die onder Rockstar vallen.

Goed nieuws voor alle fans van Rockstar Games dus. Welke franchise hoop jij als eerste op de volgende generatie te zien? GTA, een vervolg op Red Dead Redemption of eindelijk meer nieuws omtrent Agent?