Blizzard heeft aangekondigd dat Diablo III op dit moment werkend is op consoles, maar dat het brengen van de game naar de consoles nog steeds niet de status van een “officieel project” geniet.

Blizzard executive Rob Pardo legt aan Polygon uit dat het team aan het testen was hoe de game presteerde op ongespecificeerde consoles, wat uiteindelijk zou kunnen leiden tot een officiële poort mocht het goed genoeg werken.

“We’re still kind of exploring it. We’ve got builds up and running on it. We’re hoping to get it far enough along where we can make it an official project, but we’re not quite ready to release stuff about it, but it’s looking pretty cool.”

De game’s lead designer Jay Wilson springt Pardo bij door eraan toe te voegen dat de optie van Diablo III op consoles nog steeds onderzocht wordt en dat het team hard aan het werk is om de huidige game uit te breiden.

“The whole team is essentially working on the next big Diablo thing. A lot of that stuff will show up next year at some point.”

Dit is niet de eerste keer dat we geruchten gehoord hebben over de komst van Diablo III naar de consoles, een Duitse webwinkel had bijvoorbeeld al wel eens de PS3-versie van Diablo toegevoegd aan haar database, maar het is bemoedigend om te weten dat de ontwikkeling toch een beetje is opgeschoten sinds het vorige gerucht, wat alweer een flinke tijd terug was.

Zelfs al krijgt dit onofficiële project het daglicht te zien, dan zal het nog een hele tijd duren voordat Diablo III daadwerkelijk naar de consoles komt. Waarschijnlijk staat een uitbreiding voor de PC-versie als eerste op de agenda, voordat Blizzard zich volledig kan gaan inzetten voor de consolepoort. Toch kijken wij er erg naar uit om de Lord of Terror nogmaals in tweeën te klieven in het eeuwig gedoemde Sanctuary, maar dan wel met een PS3 controller in onze handen, wat jij?