Het is in december altijd een beetje komkommertijd qua nieuws en releases en eigenlijk waren januari en februari ook relatief rustige maanden. In 2013 komt daar verandering in met games zoals DmC: Devil May Cry, Dead Space 3, Tomb Raider, BioShock Infinite en het derde deel in de Crysis serie.

Crytek is ondertussen nog flink aan het werkt wat betreft Crysis 3 en sterker nog; ze wringen de hardware van de consoles helemaal uit. Althans dat vertelde de CEO (Cevat Yerli) van de studio tegenover Videogamer. Ze gebruiken zowat elke procent van de kracht die de consoles bezitten. Hij zegt zelfs dat er niet één procent over is.

“Crysis 3 is absolutely maxing out the consoles. There is absolutely not even 1% left.”

Yerli is vol vertrouwen als het gaat om de technische prestaties van de game. Hij meent zelfs dat er geen één game die op technisch vlak beter is dan Crysis 3. Veel games komen volgens hem al niet in de buurt bij Crysis 2 op dit gebied. Een gewaagde uitspraak dus, waaruit blijkt dat ze bij Crytek wel heel erg zeker van hun zaak zijn.

De CEO sluit af dat ze het elke dag op kunnen nemen tegen een Gears of War of een Halo op dit punt. Heel veel hebben we hier niet aan en het enige wat wij dan ook kunnen zeggen is: laat het maar zien in februari wanneer Crysis 3 daadwerkelijk in de schappen ligt. Wij zijn benieuwd!

Afgelopen zomer gingen we al kort hands-on met de game op de E3, waarvan je hier de impressie kunt lezen. Een paar maanden later speelden we vervolgens ook nog eens de multiplayer van de game. Ook daarvan kun je onze eerste indruk krijgen.