‘Huidige gamehandhelds maken geen kans tegen Ipod touch’

Wellicht zie je in je op school, werk of ergens anders steeds meer mensen met een Ipod Touch lopen. Gek is dit niet, aangezien er meer dan 20 miljoen exemplaren van verkocht zijn.

Apple wil echter nog een stap verder gaan. Volgens de fabrikant is de Ipod Touch namelijk de ideale gamehandheld boven de PSP en Nintendo DS. Zo werd op het Apple event benadrukt dat de Ipod Touch de (volgens Apple ooit populaire) PSP en Nintendo DS in de schaduw heeft gezet. Opvallend argument dat hierbij gebruikt wordt zijn de ‘entertaiment’  applicaties in de Apple Store. Dit zijn er 21.000 tegenover iets meer dan 600 PSP-titels en 3700 DS-spellen. Tevens zijn de applicaties in de Apple Store goedkoper dan PSP en Nintendo DS games zegt Phil Schiller, senior vice-president productmarketing bij Apple. In hoeverre je deze applicaties tot ‘games’ kunt rekenen is persoonlijk, maar een punt heeft Schiller wel. Zeker als je daarbij optelt dat Assassin’s Creed 2 bij launch evenals op de ‘echte’ consoles ook in de Apple Store verschijnt voor de Iphone en Ipod Touch. EA doet er vrolijk aan mee met Need for Speed, Madden, NBA en Command and Conquer. De Ipod Touch is dus aan een opmars bezig welke voorlopig nog niet tot een einde is gekomen.

18 reacties

 1.    1106 XP
  ferrariking's avatar

  Ja maar toch ik vind een psp beter:P

 2. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  lol gaat niet gebeuren…
  nja of ze er veel winst mee uit gaan halen, iedereen die ik ken die een ipod touch heeft heeft m al gejailbreakt lol..

 3.    473 XP
  mickje12's avatar

  ik snap die hele apple hype niet,
  behalve dat je met de iphone ook kan bellen,
  zie ik geen voordelen van die ‘mobiel’ boven de psp!!

 4.    22 XP
  camcazz's avatar

  21.000 titels?
  ja vast. 50% is tetris, 25% pong, 24 % spelletje zoals een glas bier dat je heen en weer kan schuden. en de overige 1% zijn ”echte” games die ook niet al te veel diepgang hebben.

  nouu! doe mij dan tog maar een psp met echte goeie games.

 5.    82 XP
  stan-w's avatar

  liever een goede game dan een ** game

 6.    108 XP
  Mitchel's avatar

  Apple krijgt al nachtmerries van de PSPgo 😀

 7.    121 XP
  Afrotastic's avatar

  Ik heb zelf een iPhone en PSP maar het zijn 2 totale verschillende platformen.

 8.    22 XP
  Sj3nkie's avatar

  Ik heb wel is een spelletje op de ipod touch gespeeld, maar ik vind de graphics een stuk minder. Ook het gebrek aan ‘fysieke’ knoppen vind ik vervelend. Zo moest ik Assasins Creed spelen met een analoge stick die op het scherm stond zeg maar. Niks voor mij, doe mij maar een psp

 9.    665 XP
  Melankolia's avatar

  Apple vliegt joh, ze komen met psp go weer terug op aarde.

 10.    84 XP
  emiletelkamp's avatar

  Nou, sinds ik mijn iPhone heb raak ik mijn psp maar amper meer aan, er zijn wel degelijk goede games voor de iPhone of iPod. Neem bijvoorbeeld dus assasins creed of brothers in arms. Tel daarbij real racing op en je hebt al een paar goede titels.

 11.    442 XP
  rwss's avatar

  Ik blijf liever bij de psp en bij de
  Nintendo DS, ‘k vindt deze platformen
  beter geschikt voor games dan een mobiel.
  Bovendien is de prijs verhouding niet
  goed te vergelijken met de games voor
  de psp en de ds omdat deze games veelal
  velen malen groter zijn en daarbij ook
  nog eens meer gameplay tijd bevatten.
  Bovendien ben ik ook niet zo’n fan van
  apple hardware, dze hebben meestal toch
  wel wat problemen afentoe.

 12.    215 XP
  Bart013's avatar

  Ik heb ook een iPhone en eerlijk gezegd zitten er best wel een aantal goede titels op hoor. Je moet niet van elke game een volledige game verwachten, maar sommige titels die slechts 0,79 cent kosten (zoals DoodleJump) kunnen ontzettend veel plezier leveren, en ik zeg eerlijk dat ik doodlejump misschien al wel 7 a 8 uur heb gespeeld. Zo zijn er nog een hele hoop games meer, maar ook de ietwat grotere games zoals monkey island, real racing en Fieldrunners (Welke ook naar de PSP komt, omdat hij zo succesvol is!).

  Je ziet het ook aan Sony zelf, ze kopiëren een beetje het apple concept met de mini games die we binnenkort kunnen gaan kopen voor de PSPGo. Het heeft duidelijk wel indruk gemaakt.

 13.    3457 XP
  bardfielt's avatar

  Iphone heeft alleen spelletjes die wel grappig zijn om te doen……. Maar PSP blijft toch beter want die heeft mooiere en meer ”echte” games en de PSP heeft knoppen en Ipod touch heeft dat niet! Het enigste van de touch heeft is de naam Apple

 14.    6677 XP
  Myx's avatar

  Op de ipod kan je echt voor geen meter gamen, je vingers zitten altijd in de weg dus je ziet niks. alleen die kleine mini games spelletjes werken en zijn leuk

 15.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  Goeie grap :rofl1:. De PSP en DS hebben echte game’s, terwijl de Touch dingen heeft die zelfs ik kan programeren en designen. Er staan maar 5 goeie game’s op, hooguit.

 16.    524 XP
  Glennps3's avatar

  die dingen ontploffen

 17.    80 XP
  trybenga's avatar

  @Glennps3: true true..

 18.    1 XP
  Halle's avatar

  Tuurlijk, de games op de psp zijn grafisch wel beter dan de iPod touch. Maar dat houd in dat ze ook een stuk duurder zijn. En je moet steeds met schijfjes zeulen. Met de iPod toch heb je voor een VEEL goedkopere prijs een (grafisch IETS minder goed spel). En je hebt niet het probleem van schijfjes ofzo.