Financiële problemen THQ hebben geen invloed op de ontwikkeling van Homefront 2


Homefront was een game die voor de release als zeer veelbelovend werd ervaren, maar toen de game eenmaal uit was stelde het geheel toch een beetje teleur. Met name de singleplayer was merkwaardig kort en dat leverde wisselvallige cijfers op bij de reviews. Ondanks dat de game niet ontvangen werd als de topper die THQ voor ogen had waren de verkopen voldoende om met een vervolg aan de slag te gaan.

Dit vervolg is momenteel in ontwikkeling bij Crytek en deze ontwikkelaar werkt op dit moment rustig verder aan de game. THQ heeft in de tussentijd forse financiële problemen met als gevolg dat diverse games werden geannuleerd. Homefront 2 is echter nog steeds in ontwikkeling en Crytek CEO Cevat Yerli heeft aangegeven dat de problemen van THQ geen invloed op de ontwikkeling van Homefront 2 hebben.

“To be fair, the way we’re developing Homefront 2 is very isolated anyway,”[…]”We’re treating it as our own new IP and at the same time THQ is respecting us and saying, ‘you guys know what you’re doing’ and telling us the story they’d like to have, which we’re collaborating creatively on.”

Voor de fans is het dus goed nieuws dat Homefront 2 er sowieso gaat komen, want als we Yerli zo horen steekt Crytek er alle liefde in. Daarbij gaf Yerli overigens wel aan dat Homefront 2 zomaar de game kan zijn dat het laatste redmiddel voor THQ is. Homefront is gezamenlijk met Saints Row het vlaggenschip van de uitgever.

“We’ll see how it turns out. We know how our relationship is, but we don’t know what’s happening to fix THQ’s financial problems,”

“That’s THQ’s prerogative. But we have hopes that THQ is going to turn around, and Homefront 2 is a very big part of that turnaround. I would say it’s probably the most important project, actually. I would say it’s the IP that’s most relevant along with Saints Row. Those two are pretty much THQ’s flagship.”

Boxshot Homefront 2

Homefront 2

Releasedatum:
2014
Genre:
Shooter
Uitgever:
Crytek
Ontwikkelaar:
Industrie-insider: ‘Homefront 2 kan ieder moment opnieuw aangekondigd worden’
Gepubliceerd op 2 jun, 2014 om 09:02
Eerste ‘screenshots’ Homefront 2 verschenen
Gepubliceerd op 7 okt, 2013 om 11:05
Beelden van een vroege Homefront 2 build gelekt
Gepubliceerd op 20 aug, 2013 om 10:26
Homefront 2 kan enige vertraging oplopen nu Crytek de eigenaar is
Gepubliceerd op 29 jan, 2013 om 13:01
 1.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  Homefront had potentie en gelukkig niet gekocht, was nogal bagger hoorde ik. Maar de MP zag er wel vet uit. Hopelijk wordt deeltje 2 stukken beter.

 2. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Welke games werden allemaal geanuleerd?

 3.    787 XP
  I_Eat_Noobsz's avatar

  @Naam…: Volgens mij zijn 9/10 animatie games afgeschrapt. Ze gaan ook niet meer aan dit soort games werken/uitgeven

 4.    787 XP
  I_Eat_Noobsz's avatar

  @k1ll1ng5pr33: Nee nee. Homefront had een topper kunnen zijn als de Singleplayer wat langer was. Het was binnen 3 uur uitgespeeld, maar iedereen moet een keer die single player spelen. Echt een focking vett story:) Online was ook leuk. Voertuigen werkten heerlijk in de game.

 5.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  Geen game uitgeven die bij release zo gebroken is dat het maanden duurt om te fixen, dan komt het met Homefront vast wel goed 😛
  Moet toch lukken met Crytek op het project zou je zeggen.

  @I_Eat_Noobsz:
  Online was juist het probleem. Dat werkte (op de PS3) pas na enkele maanden xd. Nu het gefixt is, is het inderdaad wel lachen.

 6.    43 XP
  Firehawk's avatar

  UFC hebben ze verkocht aan EA volgens mij.

 7.    78 XP
  Merlin1201's avatar

  Home front was idd een game met potent, vooral voor snipers erg leuk.
  Ik trap er niet meer in

 8. Anoniem -   
  babyvet's avatar

  Ik vond het verhaal erg goed van de SP

 9.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  @I_Eat_Noobsz: Mwoh.. De standaard US versus [korea/duitsland/rusland] begint mij te vervelen als verhaal.