Cliff Bleszinski, of misschien beter bekend onder zijn liefkozende bijnaam Cliffy B, hint tijdens een interview met  Xplay dat hij momenteel broedt op een idee voor een nieuw IP dat de codenaam Silverstreak draagt. De naam is afgeleid van Bleszinski’s eerste Transformer genaamd Bluestreak, wiens naam later veranderd werd naar Silverstreak.

“My first Transformer was Bluestreak – which was later changed to Silverstreak or something like that – which is the codename of the new IP I’m gestating on slowly.”

Hij vertelt ook dat hij niet wil dat de “chainsaw gun” uit de befaamde Gears of War-serie het enige is waar hij om herinnert zal worden. Volgens hem vergeten mensen vaak dat hij ook gewerkt heeft aan games als Jazz Jackrabbit, Unreal Tournament en Bulletstorm bijvoorbeeld.

“They forget about Jazz Jackrabbit, Unreal Tournament that I worked on, things like Bulletstorm, a little bit on Shadow Complex and things like that. Moving forward I would like to work on something new and fresh and kinda redefine my legacy.”

Het is nog onbekend bij welke studio hij werkt aan de nog onaangekondigde IP. Wel vertelt hij in het interview dat hij graag zijn eigen studio zou beginnen. Tevens dat het niet een kwestie is van óf hij een eigen studio gaat beginnen, maar met wie en wanneer. Het zou dus zomaar kunnen dat het nieuwe IP uiteindelijk gemaakt zal worden door zijn eigen studio.

Dat laatste staat een beetje in contrast met de eerdere berichten over zijn bezoekjes aan verschillende ontwikkelaars. Zo gaf hij via tweets aan dat hij een bezoekje had gebracht aan de mobile games gigant Zynga, maar ook aan het onafhankelijke Double Fine, dat nu hard werkt aan de puzzel-platformer The Cave.

Cliff Bleszinski kondigde zijn vertrek bij Epic Games aan terug in oktober. Hij wilde even rust van alle hectiek die de games-industrie soms kan bieden. Door alle berichtgeving van de laatste tijd kunnen we de conclusie trekken dat hij hard op zoek is bij wie hij gaat werken en aan wat. Wij hebben er het grootste vertrouwen in dat wat hij ook maakt, wij als gamers er weer met volle teugen van gaan genieten.