In de laatste uitgave van Edge Magazine staat Dark Souls 2 in de spotlight. Het magazine kreeg een tien minuten durende playthrough van de game te zien en liet er een eerste impressie over los.

Volgens het artikel zijn de graphics van From Software’s titel te vergelijken met die van Ubisoft’s Watch Dogs en Star Wars 1313, wat garant staat voor wat mooie plaatjes. De wereld zal ongeveer even groot zijn als die van Dark Souls, maar de content zal wat dichter op elkaar zitten, wat dus eigenlijk inhoudt dat er meer te doen en te zien is.

De game heeft ook andere directors dan voorheen. De taak is nu aan de ontwikkelaars Tomohiro Shibuya en Yui Tanimura in plaats van Hidetaka Miyazaki om er weer een topgame van te maken.

De beslissing was gemaakt om de game een wat frissere invalshoek te geven, naast het feit dat Miyazaki momenteel aan het hoofd staat van een ander project. Toch zal hij toezicht blijven houden op de algehele ontwikkeling en misschien is dat maar goed ook, want hij is immers de bedenker van de serie.

Shibuya is onder andere van plan om het Covenant system, oftewel de verschillende facties waarbij je je kunt aansluiten, wat op te krikken door het duidelijker en toegankelijker te maken. Daarnaast wil hij een moraalsysteem toevoegen en een duidelijker verhaal creëren dat wat minder subtiele hints door de toch al grote wereld laat liggen.

Een andere verrassing is dat de game niet zal plaatsvinden in Lordran. Waar dan wel, vraag je? Dat wil de ontwikkelaar nog niet zeggen, omdat de naam van de nieuwe plaats in Shibuya’s woorden “key to the story” is. Ook gelooft hij dat zijn ervaring met vorige projecten de actie in Dark Souls 2 sterk zal verhogen.

De ontwikkeling van Dark Souls 2 is voor 25% compleet sinds de ontwikkeling begon in september 2011. Ook al is het team dat eraan werkt veel groter dan het team dat aan het origineel werkte en er is een goede kans dat de game een release in 2013 niet zal gaan halen.

Wat vind jij van alle veranderingen die Dark Souls 2 ondergaat ten opzichte van het vorige deel, positief of negatief? Laat het ons weten in de reacties.