Kratos staat bekend om zijn bruutheid waarmee hij zijn vijanden afslacht en kenmerkend voor zijn uiterlijk is: de kale kop, de sik en de rode strepen over zijn lichaam. Dit alles maakt Kratos tot een personage met een eigen identiteit en dit zal de komende jaren vanzelfsprekend ook zo blijven. Toch was de rode ‘warpaint’ niet het oorspronkelijke idee, want in de eerste instantie zou de warpaint blauw zijn.

Dit staat in een post op het blog van David Jaffe, de persoon die verantwoordelijk was voor de eerste God of War. Een ‘blauwe’ Kratos was zelfs een behoorlijk lange tijd in gebruik, maar vlak voordat de game voor het eerst aan de pers getoond werd in 2005 heeft de ontwikkelaar het verandert naar rood. De reden erachter was de game Diablo 2. In Diablo 2 zit namelijk een barbarian en die lijkt onder andere door de blauwe warpaint behoorlijk veel op Kratos.

Dat was iets wat de ontwikkelaar, Sony Santa Monica, zelf totaal niet doorhad totdat iemand ze er op heeft gewezen met als gevolg een verandering naar rode warpaint.