Special: 4Gamers Compact Racing Wheel en de Charging Suite – Inmiddels hebben we verschillende accessoires van 4Gamers mogen behandelen in artikelen en vandaag is het tijd om naar nog wat accessoires te kijken. Het gaat hier om een Compact Racing Wheel dat speciaal voor SIXAXIS ondersteunde racegames bedoeld is en verder werpen we ook nog een blik op een handig oplaadstation voor je controllers.

Racegames spelen met een echt stuur

Racegames zijn er op de PlayStation 3 in alle soorten en maten en deze racegames speelt iedereen met of de standaard knoppen/sticks op de DualShock 3 of met een heus stuurtje inclusief gaspedalen. Er is met de komst van de Compact Racing Wheel nog een andere mogelijkheid en dat is dat je de DualShock 3 middels een handige clip vastzet in het stuurtje en vervolgens de controller als daadwerkelijk stuur gebruikt. Een geinig concept dat qua design erg netjes in elkaar zit, want het voelt niet alleen goed aan, het ziet er mooi uit en het ontwerp is zo dat je alsnog bij elke knop op de controller kunt.

Wel is deze accessoire voornamelijk bedoeld om racegames te spelen die een SIXAXIS besturing ondersteunen. Deze games kun je immers door de controller als stuur te bewegen besturen en een game waar dit zoal mee mogelijk is, is MotorStorm. Echter kleeft er automatisch ook gelijk één groot nadeel aan deze accessoire. Hoewel, niet zozeer aan de accessoire, maar meer aan de games. Het aantal games die de mogelijkheid bieden om met de SIXAXIS bestuurd te worden is minimaal, zeker als we dan nog specifiek naar één bepaald genre kijken. De vraag is dan ook of deze accessoire, los van dat het een leuk ding is, echt heel nuttig is. Als er amper tot geen games zijn die je middels het stuurtje te bewegen daadwerkelijk kunt besturen is een accessoire als deze een beetje zinloos.

Prijs: €12.99

Twee controllers en je PlayStation Move set opladen

Er zijn tig verschillende oplaadstations verkrijgbaar voor de PlayStation 3, want als er een partij met accessoires maken begint is dat ongeveer het eerste waar ze aan denken. Toch zit er veel verschil in dergelijke oplaadstations en de Charging Suite van 4Gamers is wat dat betreft een erg mooie accessoire dat je in staat stelt twee DualShock 3 controllers op de laden en twee PlayStation Move controllers, ongeacht het een Move of Navigation controller is. Doordat het station zo opgezet is middels de vormen van de controllers kun je aan de voorkant op gemakkelijke wijze twee DualShock 3 controllers plaatsen. Net achter de controllers is een korte USB kabel te vinden die je vervolgens in de USB poort van de controller stopt, zodat deze oplaadt.

Als je de controllers weer gaat gebruiken, dan kun je de oplaadkabels weer netjes opbergen in de daarvoor aangewezen groeven in het station. Het opladen van de PlayStation Move controllers gaat net wat anders, want waar je de DualShock 3 controllers nog met een USB kabel aansluit, plaats je de PlayStation Move controllers in de daarvoor aangewezen plekken en doordat hier al standaard connectoren inzitten (niet USB) en een klein soort kliksysteem blijven de controllers op hun plek staan terwijl ze worden opgeladen. Dit alles werkt allemaal bijzonder handig en los van het station zelf heb je enkel nog een stroomkabel om het station vanzelfsprekend van stroom te voorzien.

In dat opzicht is het een stuk mooier dan de eerder behandelde standaard waarbij je twee lange kabels bovenin moet pluggen. Het ontwerp van het station is sowieso erg netjes en met LED verlichting afgewerkt, waardoor het prima naast je PlayStation 3 kan staan. Toch is er één punt van kritiek en dat is namelijk dat er twee oplaad standen zijn in plaats van drie. Je kunt twee PlayStation Move controllers tegelijkertijd opladen of twee DualShock 3 controllers. Vier controllers opladen is helaas niet mogelijk en dat is wat vreemd, want juist bij een station wil je alles in één keer kunnen opladen en in dit geval moet je wachten tot de ene set vol is alvorens je de ander kunt opladen. Wat de reden is om het los van elkaar te moeten doen is ons onduidelijk.

Prijs: €29.99

Conclusie:

De Compact Racing Wheel is wat ons betreft een leuke accessoire en enkel zinvol om aan te schaffen als je veelvuldig racegames speelt met de SIXAXIS. Gezien het aantal games die dit ondersteunen nogal aan de lage kant is, is de accessoire in onze ogen wat zinloos, tenzij je het sowieso leuk vindt om racegames op deze manier te spelen ongeacht er SIXAXIS besturing aanwezig is. Buiten dat om is het verder een robuuste en nette accessoire geworden met een niet al te hoge prijs. De Charging Suite is een net apparaat waarmee je op vlotte en gemakkelijke wijze DualShock 3 en PlayStation Move controllers kunt opladen en door het goede ontwerp kun je het station tevens gebruiken om je controllers neer te zetten na het gamen. Enige punt van kritiek hierop is echter het ontbreken van de mogelijkheid om alle vier de controllers tegelijkertijd op te laden. Los daarvan is het een prima oplaadstation.