De PlayStation Vita versie van QForce, de nieuwste game in de Ratchet & Clank reeks verschijnt op 29 januari. Dat maakten Insomniac Games, de ontwikkelaar van het spel, en Sony bekend via het PlayStation Blog en Twitter. Ratchet & Clank: QForce is het tweede spel met de cross-buy feature en dat betekent zoveel als dat je de PlayStation 3 versie van het spel koopt, je er gratis de PlayStation Vita versie bij krijgt.

De PlayStation Vita versie werd vorige maand nog uitgesteld daar waar de PlayStation 3 versie wel gewoon op tijd verscheen. Inmiddels zijn er ook wat patches aangekondigd voor de PS3 versie van de game en hier is er nu één van beschikbaar. Deze patch brengt wat fixes op aanvraag van de community met zich mee en maakt de balans in de multiplayer modus beter.

Als derde kondigde Insomniac ook nog aan dat een volgende patch voor het spel, dat gepland staat voor januari, een nieuwe multiplayer map toevoegt. Dit is de zogenaamde Metropolis map en dit is een bekende Ratchet & Clank locatie. De map is gratis voor iedereen die het spel bezit.