Planetside 2 is een pas uitgekomen free-to-play shooter voor de PC van ontwikkelaar Sony Online Entertainment en is over het algemeen zeer goed ontvangen. Het zou dan ook zeker niet verkeerd zijn als Planetside 2 zijn weg naar de PS3 zou vinden te zijner tijd.

Planetside 2’s John Smedley vertelt in een interview met OPM wat zijn verwachtingen zijn over de studio’s vermogen om de game naar de PS3 te brengen. Smedley gelooft dat het kan. Dat SOE ervaring heeft met ftp is duidelijk, want ook DC Universe en Free Realms staan op hun naam en zijn te vinden in de PlayStation Store. Hij denkt dat het tijd wordt voor wat meer free-to-play games op het PSN.

“We’re in a unique position. We have two operating free-to-play games on PS3 right now – DC Universe and Free Realms. Actually, 70% of our revenue comes from PS3. So we’re uniquely placed having helped to build the PlayStation Network in the first place. PSN has the ability right now to handle free-to-play games, and it does so very well”.

Hij vindt ook dat de PS3 en Sony zich op dit moment in een goede positie bevinden als het gaat om de manier waarop ze omgaan met FTP-titels. Volgens hem is de toekomst die van free-to-play, ook op de consoles.

“The way I see it in the future… There seems to be this argument going round that we’re going to see the last of consoles – and to me there’s this very simple delineation. For me my computer is in my office at home, and my TV is in my living room.”

“Consoles are a different type of gaming for me, and I play different games on different devices – but I think the free-to-play model works awesomly on consoles and I think you’re going to see more of it as time goes on. It’s going to be much more prevalent on consoles”.

Om af te sluiten vroeg OPM aan Smedley of we Planetside 2 ook op de PS3 gaan zien, waarop hij het volgende antwoorde:

“What I’d say is – SOE has proven that we can bring our games to the PS3, and it’s fair to say that we’ve got some other stuff out there cooking. I can’t tell you what platforms it’s for, but we’re really excited about it”.

Dat hij niet kan vertellen op welk platform er ‘stuff’ uitkomt zóu kunnen betekenen dat de studio aan het werk is voor een game voor de PS 4 in plaats van de PS3. Het is niet ondenkbaar, want een tijdje terug waren er ook geruchten dat een andere free-to-play shooter, DUST 514, ook op de PS4 zou verschijnen . Maar dat is en blijft wilde speculatie natuurlijk. Wat denk jij waar hij op doelt? Mocht de game echt verschijnen op de PS3, dan krijgt DUST 514 er een hele sterke concurrent bij.