Sinds eind maart 2007 wat dus al bijna zes jaar geleden is, ligt de PlayStation 3 in de schappen. En dan hebben we het over de PAL regio´s, zoals bijvoorbeeld Europa, Nieuw Zeeland, Australië, maar ook landen in het continent Afrika. Een grote afzetmarkt voor Sony en dat is terug te zien in de verkoopcijfers van hun laatst verschenen console.

Aan TheSixthAxis liet het Japanse bedrijf weten dat er 30 miljoen PlayStation 3´s zijn verkocht in de PAL regio’s. Deze cijfers bevestigen nog maar eens dat daarin dus de meeste consoles worden aanschaft. PlayStation doet het altijd al goed in Europa en dat is ook de laatste tijd duidelijk hier in Nederland te zien in de software verkopen, waar veel multiplatform titels voor de PlayStation 3 worden gehaald.

De CEO van Sony, Jim Ryan, kwam ook nog aan het woord en sprak zijn vertrouwen uit over de PlayStation en dat zij vastberaden zijn om het platform te blijven ondersteunen door hoogwaardige kwaliteit aan content.

“We are really pleased with the success of the PS3 system over the last six years, and are committed to continuing our support of the platform with high quality products and titles that are of the caliber that PlayStation fans have come to expect.”

Met de nieuwe versie van de PlayStation 3 en interessante deals via PlayStation Plus lijkt Sony in 2013 het nog beter te willen doen. Daar zullen titels, zoals The Last of Us, God of War: Ascension en Beyond: Two Souls ook wel bij helpen.