De games van 2013: The Last of Us & Grand Theft Auto V – Naughty Dog leverde met de Uncharted franchise steevast kwaliteit af en de eerste introductie van The Last of Us was verpletterend. De daaropvolgende trailers en presentaties lieten een onuitwisbare indruk achter en het kan dan ook haast niet anders dan dat dit één van de beste games van 2013 gaat worden. Grand Theft Auto V… tja, dat is eigenlijk een game waar we maar weinig over hoeven te vertellen om je te overtuigen dat het een goede game gaat worden. Rockstar levert steevast kwaliteit af en de eerste trailers, screenshots en informatie over en van de game stellen ons geduld enorm op de proef.

The Last of Us – In The Last of Us krijgen we een postapocalyptische wereld voorgeschoteld waar de gebruikelijke gang van zaken zoals wij het dagelijks ervaren allang niet meer aan de orde is. De bewoners van onze planeet hebben te maken gehad met een virus dat de mensheid verandert in bizar uitziende monsters. Natuurlijk zijn er overlevenden, maar gezien het gebrek aan voedsel en ander materiaal schuwen deze overlevenden het vermoorden van anderen niet. Je speelt in de game met Joel die de vraag van een vriend krijgt om Ellie de stad uit te smokkelen. Dit pakt echter anders uit en het duo krijgt te maken met rebellen, de geïnfecteerden en andere groepen die de tocht van het duo er niet bepaald gemakkelijker op maken.

Waarom gaat dit een topper worden? Moeten we dat nog toelichten? Wat ons betreft eigenlijk niet, maar in navolging van andere artikelen is dat wel zo netjes. The Last of Us ziet er allereerst werkelijk fenomenaal uit. Ten tweede is de setting, het achterliggende verhaal en de actie ontzettend vet. Als derde reden kunnen we je vertellen dat het geheel ontzettend sfeervol is. The Last of Us is één van de eerste games die we rustig bij Sony gepresenteerd kregen op de afgelopen E3 en dat heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten. The Last of Us zal de volgende ongekend goede productie van Naughty Dog zijn.

Meer:

Grand Theft Auto V – Drie totaal verschillende personages leiden allen hun eigen leven, maar zijn toch met elkaar verbonden. Een gladde jongen, een redneck en een zakenman die allen hun eigen belangen hebben, maar gezamenlijk criminele acties uithalen. De achtergronden van de personages die een hoofdrol spelen in Grand Theft Auto V is iets dat we pas echt goed kunnen ontdekken als de game uit is, aangezien Rockstar Games niet snel met details strooit. Toch kunnen we er van op aan dat Rockstar Games met Grand Theft Auto V weer een erg tof verhaal in elkaar zet met alle in-game mogelijkheden van dien.

Waarom gaat dit een topper worden? Rockstar belooft ons een wereld die groter is dan diverse van hun eerdere games bij elkaar. Als we dan de trailer bekijken, zien we dusdanig veel gebieden van de betreedbare omgeving terugkomen, dat dit op zich al een fantastische verkenningstocht gaat worden. Storende elementen uit eerdere GTA-games zijn eruit gesloopt, aangezien ze weinig bijdroegen aan het geheel en dit heeft plaatsgemaakt voor meer toepasselijke zaken. Rockstar kennende zal dat sowieso weer erg vermakelijk zijn. Dan zijn er nog de drie verschillende personages, die allen een compleet andere identiteit hebben, wat het des te interessanter maakt. Het is bovendien de grootste vernieuwing in de franchise in jaren. Rockstar gaat met Grand Theft Auto V een game neerzetten die je niet snel zult vergeten.

Meer: