De games van 2013: DmC: Devil May Cry & GRID 2 – Vandaag bekijken we twee games in franchises die enkele jaren stil hebben gestaan. Zo keert Dante terug in DmC: Devil May Cry dat een totaal nieuwe richting op gaat voor de franchise en GRID 2 blijft de voorganger echter trouw, maar dan wel met meer variatie in de gameplay, een uitgebreidere multiplayer modus en natuurlijk weer een verhaal in de singleplayer. Twee totaal verschillende games, maar wel twee die 2013 net wat mooier gaan maken dan het al gaat zijn.

DmC: Devil May Cry – Het was de Tokio Game Show van 2010 toen Capcom met nieuws kwam wat veel fans van de Devil May Cry franchise deed schrikken. Dante maakt zijn comeback, maar met een totaal ander uiterlijk. Ja, het is inderdaad een andere Dante, maar dan uit een parallel universum. Met een andere studio aan het roer (Ninja Theory) wil Capcom met deze reboot, zoals we het kunnen noemen, de boel verfrissen. Dit samen met het verhaal waar Dante zich uit limbo moet knokken, terwijl demonen hem dwars zitten. Stijlvol en vlot hack and slashen totdat je er zowat bij neervalt.

Waarom gaat dit een topper worden? Ninja Theory heeft behoorlijk wat ervaring met games waarin wat in afgevochten wordt, zoals in Heavenly Sword en het door velen ondergewaardeerde Enslaved. Hoewel ook wij sceptisch waren over Dante’s nieuwe stijl bleek uit een speelsessie op de laatste E3 dat de herkenbare Devil May Cry gameplay behouden is gebleven. Het was vlot, wreed en we wilden niet stoppen met spelen. Daarnaast lijkt de nieuwe en mooie visuele stijl voor een prettige verfrissing te zorgen. Verder lijkt de 2013 versie van Dante ook een tof personage te worden met zijn arrogante en bijdehante opmerkingen.

Meer:

GRID 2 – In het nieuwe jaar zal Codemasters waarschijnlijk weer met een nieuwe Formule 1 titel komen, maar men heeft nog een grote troef in handen. Het is de sequel op GRID, welke veel racefans aantrok en waar men in verschillende categorieën kon racen. In dit nieuwe deel zal echter meer een verhaallijn zitten, maar nog steeds zul je de baan op gaan in formule wagens, touring cars en meer. Daarnaast zul je weer flink wat rubber oproken bij het driften. Het pakket zal dus voor het grootste gedeelte hetzelfde zijn, al is het met een hoop vernieuwingen en toevoegingen.

Waarom gaat dit een topper worden? De eerste GRID was al een geslaagde racer met een AI die voor een flinke uitdaging kon zorgen tijdens de races en de sequel lijkt op veel fronten flink te worden verbeterd. Op de Eurogamer Expo konden voor het eerst aan de slag met de game en het maakte gelijk een sterke indruk. Het geluid van de motoren was rauw en hard terwijl we weer ons best moesten doen om het de tegenstanders lastig te maken. Je lijkt ook meer feedback van de auto te krijgen. Andere facetten van de game, zoals het schademodel wat in het eerste deel al netjes was is verder ontwikkeld en ook visueel is de game erg sterk. Dit kan weleens de racegame worden van 2013.

Meer: