De games van 2013: BioShock: Infinite & Tomb Raider


De games van 2013: BioShock: Infinite & Tomb Raider – Een BioShock in de lucht en een jonge Lara Croft. Dat zijn de basis ingrediënten voor twee titels die binnen de franchise een resoluut andere richting op gaan. BioShock: Infinite heeft sinds de eerste aankondiging een onuitwisbare indruk achter gelaten en Tomb Raider bevalt ons keer op keer weer als we de mogelijkheid krijgen de game even te spelen. Beide games verschijnen ook nog eens relatief snel en maakt beide games goede kanshebbers op de titel game van het jaar. Dat belooft wat.

BioShock: Infinite –Infinite is het derde deel in de BioShock serie, maar ditmaal gaan wij als speler niet naar de bodem van de zee. Nee, geen Rapture deze keer, maar Columbia. Het is geen broedplaats van nieuwe technologieën, maar het moet een veilige haven in de lucht zijn. Niets is minder waar, want dictator Comstock zwaait met de scepter. Als privé detective Booker DeWitt ga jij op zoek naar Elizabeth. Deze vrouw heeft speciale krachten en wordt gevangen gehouden en dat levert een hachelijk avontuur op, zeker nadat je haar gevonden hebt. Het verhaal zelf speelt zich af in 1912 waar racisme nog veelvuldig aanwezig is, zoals tevens andere maatschappelijke zaken uit die tijd, alleen dan in een net wat ander perspectief vanwege de fictie achter de zwevende stad.

Waarom gaat dit een topper worden? Irrational Games is zo´n studio die een game pas uitbrengt als die helemaal af is. Maar zij zijn ook meester in het neerzetten van een aparte omgeving vol met de meest uiteenlopende personages die toch heel echt en sfeervol over komen. Hoewel de Plasmids verdwenen zijn, zul je alsnog over bizarre krachten beschikken, waarmee je weer los kunt gaan. Daarnaast word je ook vaak geholpen door Elizabeth met haar speciale acties en je kunt snel transporteren met de Skyhook en dat zag er in de trailers ontzettend vet uit. Dit is zonder meer een kanshebber op game van het jaar 2013. Nu al.

Meer:

Tomb Raider – Lara Croft is een zeer bekende naam en net als Dante (van DmC) zal zij in de reboot van de franchise anders zijn. We zien een jonge en onervaren vrouw die samen met vrienden op een eiland strandt na een schipbreuk. Het is geen Tomb Raider waarin je eindeloos tombes afstruint en puzzels oplost. Nee, het draait om overleven en het vinden van je vrienden, maar dit is niet zonder gevaar, want het eiland zit hier vol mee. Je zult het hele eiland doortrekken en aangezien Lara nog piepjong is gaat dit gepaard met veel leren, fouten maken en pijn lijden.

Waarom gaat dit een topper worden? In deze reboot krijgen we dus te maken met een onervaren Lara, maar hiermee ook een meer volwassen game. Het draait niet meer om achteloos salto´s maken al schietend op een stel tijgers. Je zit als Lara in een verschrikkelijke situatie, waarin het om leven en dood gaat. Het brengt ook andere gameplay met zich mee, waar het draait om jagen, vechten, schieten en platformen. Dat allemaal in een ogenschijnlijk open wereld, dus veel beter dan dat kan naar ons idee niet. Bovendien levert de game je een meer emotionele en intense ervaring op dan ooit eerder gedaan is in de franchise wat op een filmische manier wordt gebracht.

Meer:

Boxshot BioShock Infinite

Tomb Raider

Releasedatum:
26-03-2013
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
2K Games
Ontwikkelaar:
De BioShock franchise blijft belangrijk voor Take Two
Gepubliceerd op 1 jun, 2015 om 12:37
BioShock Infinite: The Complete Edition krijgt fraaie launch trailer
Gepubliceerd op 6 nov, 2014 om 12:22
BioShock Infinite: The Complete Edition heeft een datum gekregen
Gepubliceerd op 31 okt, 2014 om 14:59
BioShock Infinite: Complete Edition lijkt op komst
Gepubliceerd op 23 sep, 2014 om 09:32
 1.    352 XP
  Mr Sonic's avatar

  Ik ben heel benieuwd naar Tomb Raider.

 2.    425 XP
  jamez's avatar

  The last of us wordt mijn game of the year in 2013.
  Ondanks dat ben ik zeer benieuwd naar deze twee titels.

 3. Anoniem -   
  94.209.174.xxx's avatar

  Dit gaat echt een topjaar worden: The Last of us, Bioshock, Tomb Raider, GTA V, Beyond, God of War en dan nog alle games die ik in 2012 heb gemist 😀

 4. Anoniem -   
  cru4al's avatar

  Het word zowiso een prachtig game jaar. Dmc (stiekem wel onder de indruk van de demo) n. No kuni. BioShock. South park. Gta v. gow, metro last sine. En de lijst gaat maar door. daarnaast ook nog de mogelijke onthulling van de ps4. Laat maar komen 2013

 5. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Tomb Raider, gezien en geconstateerd dat de ontwikkelaar de franchise heeft verpest..

  Bioshock.. 1 was goed, 2 was niets.. Beetje klaar daarmee.