De games van 2013: God of War: Ascension & Sly Cooper: Thieves in Time – Twee exclusieve games van Sony voor de PlayStation 3 dit jaar zijn God of War: Ascension en Sly Cooper: Thieves in Time. Deze laatstgenoemde hebben we al enige tijd kunnen spelen en dat beviel ons goed. De game richt zich niet per se op de hardcore gamer vanwege de lage moeilijkheidsgraad, maar de interactiviteit met de PlayStation Vita en de toegankelijke gameplay maken het tot een erg interessante platformer. God of War: Ascension is in de multiplayer nog steeds een kwestie van afwachten, maar dat de singleplayer ontzettend bruut gaat worden staat als een paal boven water. Wij kunnen niet wachten om weer met Kratos aan de slag te gaan.

God of War: Ascension – Het verhaal rond Kratos is met God of War III min of meer afgesloten, maar gelukkig vond Sony Santa Monica nog wat gaten en mogelijkheden om er een nieuw deel uit te persen. In God of War: Ascension maken we kennis met een Kratos die nog wat menselijke trekjes heeft. Zo vermoordt hij niet meer onschuldigen die hij op zijn pad aantreft. De vijanden daarentegen moeten het weer als vanouds ontgelden. God of War: Ascension is een prequel in de serie en dat betekent dat bepaalde aspecten anders zijn dan gebruikelijk, maar in de handen van Sony Santa Monica komt dat zeker goed.

Waarom gaat dit een topper worden? De reden dat God of War: Ascension als potentiële topper gezien wordt hoeven we eigenlijk niet uit te leggen. De voorgaande delen waren stuk voor stuk toppers die een kwaliteitsniveau kenden van de allerhoogste plank. Dat zal ongetwijfeld met God of War: Ascension niet veel anders zijn. De singleplayer zal een spektakel van jewelste worden en op basis van eerdere speelsessies kunnen we niet anders dan zeggen dat Kratos terug is… en hoe! Wel is er nog een puntje van kritiek op de multiplayer, want deze heeft tot op heden nog niet echt veel indruk gemaakt. Momenteel beschouwen we het dan maar als een leuke extra.

Meer:

Sly Cooper: Thieves in Time – In Sly Cooper: Thieves in Time verdwijnt een tekst uit het dievenhandboek van Sly op merkwaardige wijze en zonder dit boek is onze dief helemaal niets. Sly moet dus op zoek naar de oorzaak en een manier om de verdwenen teksten terug in het boek te krijgen. Het gevolg is dat hij moet gaan reizen in de tijd, zodat hij zijn voorouders kan bezoeken die hem kunnen vertellen wat er in het boek zoal staat, aangezien zij onder andere in het boek hun ervaringen hebben opgeschreven. Dit brengt Sly in de ene hachelijke situatie na de andere en het levert bovendien een goede variatie in gameplay op, doordat je ook met de voorouders van Sly Cooper speelt.

Waarom gaat dit een topper worden? De Sly Cooper games stonden altijd al garant voor veel speelplezier en dat zal in dit nieuwe deel niet anders zijn. De game is wat aan de gemakkelijke kant voor zover wij dat hebben ervaren, maar dat neemt niet weg dat het een zeer solide platformer zal zijn met een leuke insteek. Daarbij komt nog dat de game ook voor de PlayStation Vita verschijnt en dat deze versie speciale functies kent, zowel in-game als bij gebruik in combinatie met de PlayStation 3 versie. Verder kent dit nieuwe deel de klassieke Sly Cooper stijl en de kenmerkende gameplay uit de voorgaande delen. Hoewel de ontwikkelaar misschien wat op safe speelt met de basiselementen, lijkt de game voldoende originele ideeën te bevatten om niet afgezaagd over te komen.

Meer: