De games van 2013: Castlevania: Lords of Shadow 2 & South Park: The Stick of Truth – Met Castlevania: Lords of Shadow sloeg Konami een andere weg in met de populaire franchise en dat onder toeziend oog van Hideo Kojima. Dat pakte buitengewoon goed uit, want Castlevania: Lords of Shadow was een fantastische game. Reden genoeg om met een vervolg op de proppen te komen en als Mercury Steam de kwaliteit van het eerste deel weet te waarborgen, weet je dat dit een fantastische game gaat worden. Wat ook een fantastische game gaat worden is South Park: The Stick of Truth, met de kenmerkende humor, het grove geweld en de unieke visuele stijl die we van de reeks gewend zijn.

Castlevania: Lords of Shadow 2 – Castlevania: Lords of Shadow eindigde met een behoorlijke cliffhanger na een fantastisch avontuur en afgaande op de eerste trailers zal Castlevania: Lords of Shadow 2 verder gaan waar het eerste deel ophield. Het verhaal is dus verre van afgelopen en aangezien dat een uitermate boeiend aspect van het eerste deel was, is deel twee per definitie al interessant. Details zullen we je schuldig moeten blijven, want we weten eigenlijk bijna niets over deze game. Wel weten we waartoe Mercury Steam in staat is en met het eerste deel in ons achterhoofd kunnen we niet wachten om zelf te zien hoe het avontuur verder gaat.

Waarom gaat dit een topper worden? Mercury Steam had bij de ontwikkeling van het eerste deel een enorme druk om goed te presteren. Kojima keek over de schouders mee om toe te zien dat niet het zoveelste Castlevania product verprutst werd. Dat bleek een verstandige actie, want het origineel was meer dan een goede game. Het vervolg wordt door min of meer hetzelfde team gemaakt en waar het origineel nog een goede basis legde in diverse aspecten, kan het vervolg hier goed op verder borduren. Op inhoudelijke informatie is het nog even wachten, maar we hebben het volste vertrouwen dat ook het volgende deel een fantastische game zal worden.

Meer:

South Park: The Stick of Truth – Niet elke South Park game is even sterk geweest, maar met South Park: The Stick of Truth kan THQ zomaar een regelrechte toptitel in handen hebben. De game bevat min of meer de gehele wereld van South Park en dat is uniek voor een game. Daarnaast werken de bedenkers van de serie volop mee aan de game, wat betekent dat de kwaliteit in ieder aspect zo goed mogelijk gewaarborgd zal worden. Het verhaal in de game zal weer helemaal op niets slaan, want het draait om een tak die zogenaamd de Stick of Truth is en deze wordt gestolen, met als gevolg dat Cartman een leger opstelt om de tak terug te halen en dat brengt de club bekende South Park figuren in de ene na de andere belachelijke situatie.

Waarom gaat dit een topper worden? Iedereen die ook maar één aflevering van South Park heeft gezien weet dat deze complete nonsens meer dan vermakelijk is. Gameplay hebben we nog niet echt gezien, maar de vrijgegeven beelden spreken voor zich. De humor is volop aanwezig, het verhaal gaat nergens over en natuurlijk bevat de titel ook brutaal geweld en grof taalgebruik. Kortom, alles wat South Park is zit ogenschijnlijk in deze game en dat belooft veel goeds. Obsidian Entertainment is bovendien een ontwikkelaar die meerdere toppers op zijn naam heeft staan en met een licentie als die van South Park wil je het niet verprutsen. Dit gaat wellicht één van de meest lollige games van 2013 worden.

Meer: