Het lijkt deze week maar niet op te houden rondom de rel tussen Courtney Love en Activision. De weduwe van Kurt Cobain, de zanger van Nirvana, liet gister weten een rechtszaak aan te spannen tegen Activision vanwege het vele gebruik van de overleden rocker in de game Guitar Hero 5. Hierop antwoordde de uitgever vandaag met het feit dat hun een schriftelijke overeenkomst hadden met Courtney Love.

Nu dachten wij inmiddels dat het hiermee over was en dat er geen rechtszaak zou komen. Niets is minder waar, want Keith Fink van advocatenbureau Esquire en advocaat van Courtney Love heeft deze middag tegenover VG247.com laten weten dat er het één en ander niet klopt aan het gebruik van Kurt Cobain in Guitar Hero 5 en de overeenkomst.

Zo zegt hij bijvoorbeeld dat er wel een schriftelijke overeenkomst is tussen beide partijen, maar dat het niet de bedoeling was de beeltenis en de naam op deze manier te gebruiken in de game. Ook verteld hij erbij dat ze ervan uit gaan dat Activision gepaste maatregelen gaan nemen omtrent de beeltenis en alles om Kurt Cobain heen in de game. Denk je door middel van een patch voor de nieuwe game? Wordt vervolgd dus.

“You are correct in stating that Ms. Cobain is extremely upset at Activision’s use of Mr. Cobain’s image in a video game allowing him to sing songs of others. Kurt’s songs have a unique and special meaning to his fans and his image and legacy is extremely important to Ms. Cobain.

Activision’s statement is not accurate in suggesting that they were given an unfettered use of Kurt’s name and likeness. The agreement Activision has with the trust doesn’t grant them the right to use his name and likeness in ways that denigrate his image.

We are demanding the trust take appropriate action to protect Mr. Cobain’s image and would hope Activision would do so on its own accord and prohibit users of the game from singing songs of others.”