Courtney Love vs. Activision Part 3

Het lijkt deze week maar niet op te houden rondom de rel tussen Courtney Love en Activision. De weduwe van Kurt Cobain, de zanger van Nirvana, liet gister weten een rechtszaak aan te spannen tegen Activision vanwege het vele gebruik van de overleden rocker in de game Guitar Hero 5. Hierop antwoordde de uitgever vandaag met het feit dat hun een schriftelijke overeenkomst hadden met Courtney Love.

Nu dachten wij inmiddels dat het hiermee over was en dat er geen rechtszaak zou komen. Niets is minder waar, want Keith Fink van advocatenbureau Esquire en advocaat van Courtney Love heeft deze middag tegenover VG247.com laten weten dat er het één en ander niet klopt aan het gebruik van Kurt Cobain in Guitar Hero 5 en de overeenkomst.

Zo zegt hij bijvoorbeeld dat er wel een schriftelijke overeenkomst is tussen beide partijen, maar dat het niet de bedoeling was de beeltenis en de naam op deze manier te gebruiken in de game. Ook verteld hij erbij dat ze ervan uit gaan dat Activision gepaste maatregelen gaan nemen omtrent de beeltenis en alles om Kurt Cobain heen in de game. Denk je door middel van een patch voor de nieuwe game? Wordt vervolgd dus.

“You are correct in stating that Ms. Cobain is extremely upset at Activision’s use of Mr. Cobain’s image in a video game allowing him to sing songs of others. Kurt’s songs have a unique and special meaning to his fans and his image and legacy is extremely important to Ms. Cobain.

Activision’s statement is not accurate in suggesting that they were given an unfettered use of Kurt’s name and likeness. The agreement Activision has with the trust doesn’t grant them the right to use his name and likeness in ways that denigrate his image.

We are demanding the trust take appropriate action to protect Mr. Cobain’s image and would hope Activision would do so on its own accord and prohibit users of the game from singing songs of others.”

8 reacties

 1.    29 XP
  gekjonggggg AL-Q's avatar

  get a life bitch snore som more coke

 2. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  lol activision wint die rechtzaak tog wel.. anyway, ben bnieuwd naar deel 4 xD

 3.    450 XP
  Don Pulliany's avatar

  Wat triest die COURTney

 4.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  het lijkt wel een zaak net als Gordon vs de toppers te worden, net zo triest en gaat nergens over

 5.    6677 XP
  Myx's avatar

  echt mierenneuker sjeeezuuus

 6.    191 XP
  pronk's avatar

  courntey love is tog een viese crackhoer

 7.    831 XP
  Morticuz's avatar

  Heeft dan echt niemand door dat ze hier gewoon geld voor krijgt?
  De trailers waren er al, ze had al iets kunnen doen, maar nee ze wacht tot één dag voor de release…

 8.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @Morticuz: ik zie mijn vorige posts ±P