De games van 2013: Injustice: Gods Among Us & Rainbow Six: Patriots – Ed Boon is na de Mortal Kombat die in 2011 verscheen aan de slag gegaan met Injustice: Gods Among Us en met deze game krijgen we weer een 2D-fighter voorgeschoteld in een 3D wereld. De personages in deze game zijn gebaseerd op diverse characters van DC Universe en met de ervaring van de heer Boon in dit genre kan het niet anders dan dat we weer een dijk van een fighting game mogen verwachten. Ubisoft heeft ook veel ervaring, maar dan op het gebied van shooters en na jaren van afwezigheid keert Rainbow Six terug. De eerste prototype beelden deden ons verbluft naar het scherm staren en smaakten absoluut naar meer. Nu maar hopen dat de game het einde van 2013 nog gaat halen.

Injustice: Gods Among Us – In Injustice: Gods Among Us speel je met diverse personages uit het comic book universum van DC Comics. Denk dan aan Batman, Wonderwoman en Superman. In feite is het een klassieke fighting game, waarin je het één tegen één zult moeten uitvechten en dat in levels gebaseerd op bekende locaties uit de diverse comics. Toch probeert de ontwikkelaar het interessanter te maken door met verschillende types personages te komen die qua vechtstijl fundamenteel anders zijn, alsook unieke wapens gebruiken. Daarnaast speelt het zich af in een relatief hedendaagse setting, waarbij moderne elementen voorkomen uit het dagelijkse leven. Het gebruik van superhelden in een fighting game is niet erg origineel of uniek, maar de manier waarop NetherRealm Studios dit aanpakt is wel erg interessant.

Waarom gaat dit een topper worden? Ed Boon weet als geen ander hoe je een goede fighting game in elkaar moet zetten en als deze man aan de basis staat van een nieuwe fighter, dan weet je dat het wel goed komt. Het concept van Injustice: Gods Among Us is bovendien erg interessant, aangezien het DC Comics universum zich prima leent voor een game als deze door de enorm uiteenlopende personages en omgevingen. Wat we exact mogen verwachten rondom de gameplay en het verhaal is nog even afwachten, maar de combinatie van NetherRealm Studios, Ed Boon en DC Comics lijkt ons voldoende om er vanuit te gaan dat dit kwaliteit zal zijn.

Rainbow Six: Patriots – In deze game speelt een groep die zichzelf The Patriots noemt een belangrijke rol. Deze groep is van mening dat de Amerikaanse overheid corrupt is en dat de economische problemen volledig aan hen te wijten zijn. Het gevolg is dat zij als georganiseerde groep strijden tegen de Amerikaanse overheid door middel van terroristische acties. Jij zal met een team van getrainde soldaten de strijd aangaan met The Patriots en hiermee herrijst het Rainbow Six team na jaren weer uit de as om je weer een spectaculair avontuur voor te schotelen. Uitgebreide details aangaande het verhaal ontbreken op dit moment nog, maar door in te haken op de huidige wereldwijde problemen grijpt Ubisoft een erg interessante mogelijkheid aan wat betreft verhaalvertelling, met wat nog wel eens een realistisch toekomstscenario kan zijn.

Waarom gaat dit een topper worden? Rainbow Six is een tijd van de radar geweest en dat kwam wellicht doordat Ubisoft zich even op de Assassin’s Creed en Far Cry franchises richtte. Desondanks is Rainbow Six een gevestigde naam met een grote schare aan fans en de eerste prototype video gaf ons een idee van wat we mochten verwachten en dat zag er werkelijk fenomenaal uit. Het verhaal is bovendien erg interessant en met de kwaliteiten die Ubisoft in huis heeft kan het domweg niet anders dan dat dit een ontzettend interessante shooter gaat worden. Nu maar hopen dat de game het einde van 2013 ook daadwerkelijk gaat halen. De game kan wat ons betreft niet snel genoeg komen.

Meer: