Zoals jullie misschien wel weten gaat het niet erg goed met THQ. Het bedrijf zit sinds kort in faillissementsbescherming en heeft weinig andere opties meer over dan middels de verkoop van hun studio’s en IP’s de schuldeisers af te betalen. THQ bezit een aantal mooie franchises, denk dan aan: Saint’s Row, Darksiders, Company of Heroes, Red Faction, Homefront en WWE. Ubisoft ziet hier een mooie kans in, want ze zouden al aan het onderhandelen zijn met THQ over een mogelijke overname.

Of het hier over een overname van alle studio’s en de IP’s gaat, of slechts één van de twee is niet duidelijk ook is het niet officieel door Ubisoft bekend gemaakt dat ze in onderhandelfase zitten. Mocht dit zo zijn, dan zou Ubisoft het tactisch lijken te spelen, want de geruchten geven aan dat Ubisoft wacht met een definitieve beslissing tot het moment komt dat THQ de prijzen moet verlagen om het te kunnen verkopen.

Wij zijn benieuwd naar hoe dit verder afloopt en zullen jullie dan ook op de hoogte houden als er iets concreets uit de bus komt.