Ubisoft is met THQ aan het onderhandelen over de studio’s en games


Zoals jullie misschien wel weten gaat het niet erg goed met THQ. Het bedrijf zit sinds kort in faillissementsbescherming en heeft weinig andere opties meer over dan middels de verkoop van hun studio’s en IP’s de schuldeisers af te betalen. THQ bezit een aantal mooie franchises, denk dan aan: Saint’s Row, Darksiders, Company of Heroes, Red Faction, Homefront en WWE. Ubisoft ziet hier een mooie kans in, want ze zouden al aan het onderhandelen zijn met THQ over een mogelijke overname.

Of het hier over een overname van alle studio’s en de IP’s gaat, of slechts één van de twee is niet duidelijk ook is het niet officieel door Ubisoft bekend gemaakt dat ze in onderhandelfase zitten. Mocht dit zo zijn, dan zou Ubisoft het tactisch lijken te spelen, want de geruchten geven aan dat Ubisoft wacht met een definitieve beslissing tot het moment komt dat THQ de prijzen moet verlagen om het te kunnen verkopen.

Wij zijn benieuwd naar hoe dit verder afloopt en zullen jullie dan ook op de hoogte houden als er iets concreets uit de bus komt.

 1.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Nice!! Me 2 favoriete game bedrijven gaan samenwerken :D.. Komen eigenlijk de werknemers van THQ dan ook bij Ubisoft te werken? Dan kunnen we alsnog Saints row enz. krijgen van THQ werknemers 🙂

 2.    21 XP
  Symseba's avatar

  @yannickvanloon: Denk het wel, wel nog zeer spijtig dat ze failliet gegaan zijn, maar ubisoft zal wel zeer goed voor de franchises zorgen

 3.    1956 XP
  klupido's avatar

  Misschien een keer een fatsoenlijke en innovatieve WWE !

 4.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  Na hopelijk gaat ubisoft deze games niet dood melken !

 5. crew Redacteur -    1914 XP
  Faunus's avatar

  Zou een hele sterke zet van ze zijn. Ubi heeft het geld nu.

 6.    787 XP
  I_Eat_Noobsz's avatar

  @yannickvanloon: veel studios gaan waarschijnlijk gewoon dicht. Ze zullen de IP’s overnemen en een deel van het personeel die ze niet kunnen missen door hen ervaring met de games van THQ. Misschien is dit ook wel goed voor THQ want ze gaan echt heel slecht.