Tomb Raider zal begin volgend jaar de grootse terugkeer van Lara Croft moeten zijn, maar dan wel in een ander jasje. Lara is immers een stuk jonger en daarnaast heeft ze ook nog niet de ervaring die ze wel had in de andere eerder verschenen games. De game neigt dan ook wat meer avontuurlijk te worden in plaats van harde actie en veel knalwerk. Met name emoties staan centraal in deze nieuwe Tomb Raider.

Vooralsnog bestaat de game enkel uit een singleplayer, maar er bestaat een kans dat de game ook een multiplayer zal bevatten. Dit is dankzij de Engelse retailer GAME min of meer gelekt. Op de productpagina van de game stond een opsomming met wat de game zoal bevat en één van deze punten was: ‘Survive as a Team: Play a variety of multiplayer modes as Lara’s Shipmates or Yamatai’s Scavengers.’

Kort nadat dit online verscheen is het weer offline gehaald dus of het klopt is even afwachten. Wel is het zo dat er eerder al een teaser is verschenen, waarin gemeld werd dat er een ‘special secret announcement’ aan zit te komen die ‘change the way you play Tomb Raider forever’ stelde. Goede kans dus dat Tomb Raider inderdaad een multiplayer zal bevatten. Zodra we meer horen laten we het weten.

Roel kreeg onlangs de kans Tomb Raider enige tijd te spelen en binnenkort mag je een hands-on verwachten van deze aankomende titel.