Er zijn in de loop der jaren genoeg rechtszaken geweest waarin de magnetron een overduidelijke hoofdrol speelde. Veelal had de consument in dat geval als standpunt dat er bijvoorbeeld niet in de handleiding stond dat er geen hond, kat of zelfs een PS3 in de magnetron gestopt mocht worden om even op te drogen.

Over deze laatste wil Sony zelf het taboe nu gaan doorbreken, omdat Sony in de afgelopen jaren veel defecte PS3’s heeft ontvangen die rare vormen hadden aangenomen en brandplekken hadden opgelopen. Oorzaak? De magnetron! ‘Oops ik heb mijn cola gemorst over de PS3, laat ik hem maar even opdrogen in de magnetron’. Dit is – als je even logisch nadenkt – natuurlijk een dikke vette no-go, maar er zijn blijkbaar nog genoeg mensen die het nog steeds proberen.

De gevaren die kunnen ontstaan bij het opwarmen van je PS3 kunnen oplopen tot lichamelijke letsels en natuurlijk explosies die kunnen leiden tot flinke branden en tevens zal je PS3 hierna helemaal kapot zijn. Bij dezen wil Sony dus even aan iedereen laten weten: ‘Foei, niet meer doen’.