Tegenwoordig is de heisa rond games en de eventuele invloed van gewelddadige games op jongeren weer een hot topic en dus kan je geregeld een nieuw standpunt in dit oplaaiende debat terugvinden. Vandaag lazen we echter een erg speciaal standpunt. In Berlijn zijn ze namelijk van plan om de zogenaamde “killerspiele”, wat zoveel wilt zeggen als gewelddadige games, op de Reichstag verbranden.

Het is echter niet wat jullie denken, want het gaat hier niet over tegenstanders van games, de organisatoren van deze actie zijn namelijk gamers zelf! Waarom doen ze dit dan? Om zich te distantiëren van alle claims dat gewelddadige games een ernstige invloed op jongeren zouden hebben en aan de basis van enkele drama’s liggen.

De actie werd aangekondigd in een Google groep voor gamers, waarin er opgeroepen wordt om op 27 januari mee te doen aan deze symbolische verbranding. Het ironische aan dit alles, is dat er nu net in Berlijn, op de Reichstag, een verbranding zal plaatsvinden. Dit doet wellicht iedereen terugdenken aan de vermeende boekverbrandingen in nazi Duitsland, of aan de wereldberoemde scène uit de derde Indiana Jones film.

Vermits er in Duitsland een zeer strenge nultolerantie voor enige verwijzingen naar het nazisme geldt, waardoor games als de reboot van Wolfenstein meteen verbannen werden, is het zeer onwaarschijnlijk dat deze actie mag doorgaan. Dit neemt natuurlijk niet weg dat dit een erg opmerkelijk idee is van deze groep gamers. Vinden jullie dit een goed idee, of eender een dwaze bedoeling?