Alle BioWare games zullen de Frostbite 2 engine gaan gebruiken


Het was al bekend dat zowel de derde Dragon Age als de volgende Mass Effect gebruik zullen maken van de Frostbite 2 engine, welke we vooral kennen van de Battlefield games. De engine is erg indrukwekkend en mag gerust één van de betere engines van het moment genoemd worden en daarom lijkt het alleen maar logisch dat alle dochterbedrijven van EA hier gebruik van willen maken.

Het lijkt er dan ook op dat BioWare dit gaat doen, want in een interview met Game Informer vertelde BioWare Edmonton general manager Aaryn Flynn dat hij denkt van wel, voornamelijk omdat de engine goede resultaten lijkt te boeken met Dragon Age III. Dit lijkt ons goed nieuws, want een betere engine is natuurlijk altijd een goede zaak, zeker voor topgames als Mass Effect en Dragon Age.

“I think so. When we look at Frostbite and the success we’re having with it with Dragon Age 3 and the support we’re getting from teams around EA, it’s fun being a part of an organization and community that’s doing good work with that technology.”

Boxshot Dragon Age: Inquisition

Dragon Age: Inquisition

Releasedatum:
21-11-2014
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Electronic Arts
Ontwikkelaar:
 1.    436 XP
  ScantraxX26's avatar

  Als ze die engine even hard vernaaien als dat ze met Medal of honor hebben gedaan, dan zie ik niet echt het positieve ervan. Eerst zien dan geloven.

 2.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  Kak, als meer games dit gaan doen moet ik m’n PC binnenkort weer gaan upgraden 🙁

 3. Anoniem -   
  67.159.36.xxx's avatar

  wat een super goede beslissing, eindelijk iets waar veel gamers enorm enthousiast van worden.

 4.    202 XP
  askanan's avatar

  hmmm unreal engine 4 zou beter geweest zijn voor pc maar dan zou de huidige gen van consoles die games niet aankunnen ^^. het word echt dringend tijd voor de ps4 om op het toneel te verschijnen 🙂

 5. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Ik vind Mass Effect de beste franchise van deze generatie consoles.. Maar ik maak me een beetje zorgen erom dat ze nu deze engine gaan gebruiken.

  Mass Effect 4 komt in 2014/2015.. Dan zijn de nieuwe consoles er al en is die engine enorm verouderd. Daarnaast wordt Mass Effect vanaf nu door een andere studio gemaakt. Zal ook niet veel goeds teweeg brengen.

 6.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Nu ik toch een nieuwe Full HD TV krijg, is dit supe tof!