Het was al bekend dat zowel de derde Dragon Age als de volgende Mass Effect gebruik zullen maken van de Frostbite 2 engine, welke we vooral kennen van de Battlefield games. De engine is erg indrukwekkend en mag gerust één van de betere engines van het moment genoemd worden en daarom lijkt het alleen maar logisch dat alle dochterbedrijven van EA hier gebruik van willen maken.

Het lijkt er dan ook op dat BioWare dit gaat doen, want in een interview met Game Informer vertelde BioWare Edmonton general manager Aaryn Flynn dat hij denkt van wel, voornamelijk omdat de engine goede resultaten lijkt te boeken met Dragon Age III. Dit lijkt ons goed nieuws, want een betere engine is natuurlijk altijd een goede zaak, zeker voor topgames als Mass Effect en Dragon Age.

“I think so. When we look at Frostbite and the success we’re having with it with Dragon Age 3 and the support we’re getting from teams around EA, it’s fun being a part of an organization and community that’s doing good work with that technology.”