We moeten even een half jaar terug in de tijd reizen toen we melding maakten dat Amerikanen The Journey Collector´s Edition konden verwachten. Er was immers een releasedatum vrijgegeven, maar niet voor Europa. Maanden verstreken en de collectie met Journey, Flower, flOw en drie mini-games plus wat bonussen is hier nog steeds niet verschenen. Er zit echter wel vaart in het proces zo blijkt uit een bericht wat PlayStationLifeStyle heeft geplaatst.

Zo zijn de PEGI Ratings voor twee van de mini-games, Grave Digger en Duke War bekend. De derde, Nostril Shot, is nog niet gekeurd, maar dat kan ook niet meer lang duren. Daarbij heeft de ontwikkelaar van al deze games, thatgamecompany, via twee Tweets geplaatst wat duidelijk aangeeft dat het niet meer lang duurt voordat ook wij deze fraaie collectie kunnen aanschaffen, want hieruit blijkt dat de games niet apart te koop zullen zijn, maar gezamenlijk op één disc. Zodra er meer bekend is laten we het weten.

“The games won’t be released separately. They’re too bug-tastic. Rules were bent to allow them to be on the disc. You should think of another reason why these would be rated for Europe.

They won’t be released separately. Rules had to be bent for them to be released on the disc.”