Eerder deze week kon je bij ons al lezen dat een groep gamers van plan is om hun gewelddadige games te verbranden en zich zo te distantiëren van het huidige debat omtrent de invloed die gewelddadige games zouden hebben op jongeren. Het lijkt er nu op dat ze niet de enige zijn die games gaan verbranden, want ook een dorpje in Connecticut, Southington genaamd, gaat games verbranden.

Het “The Violent Video Games Return Program” werd in het leven geroepen door enkele vertegenwoordigers van het dorpje en roept mensen op om hun gewelddadige games, films en cd’s in te leveren. Als je dit doet, krijg je een tegoedbon van 25 dollar. De groep achter de actie zou niet beweren dat games het drama in Newton hebben veroorzaakt, maar de actie dient wel als steun voor de inwoners van Newton en getroffenen van het incident.

Ook zouden ze deze verbranding organiseren om mensen bewust te maken van de invloed van gewelddadige media en hoe deze bijdraagt aan meer geweld, angst en het minder gevoelig zijn bij kinderen. Ons lijkt het dat de groep niet in de mond wilt nemen dat drama’s zoals dat in Newtown volgens hen veroorzaakt worden door de gewelddadige media, want hun toelichting bij de actie lijkt eigenlijk niet meer dan de zogenaamde negatieve invloed van gewelddadige media benadrukken.

What happened in our community, very similar to communities across the world, is everyone wanted to do something for Newtown. The SOS convened and we looked at how do we continue to pray and support Newtown and how do we do something perhaps meaningful for Newtown and our own community.

There are youngsters who appear to be consumed with violent video games. I’m not certain if that’s a good thing. If this encourages one courageous conversation with a parent and their child, then it’s a success.”