Geen on-disc DLC voor DmC: Devil May Cry

Capcom had er de afgelopen jaren een handje van. Downloadbare content op de disc plaatsen en dit kwam met name voor bij de fighting games waar de uitgever verantwoordelijk voor was. Zo zaten personages eigenlijk gewoon al in de game, maar werden deze pas later na betaling bruikbaar. Waar betaalde je dan voor?

Inderdaad, voor een sleutel om de content te ontgrendelen, welke maar 100 KB is. Een tactiek die voor flink wat kritiek heeft gezorgd en de uitgever lijkt het nu toch anders aan te pakken. Tegenover TheSixthAxis gaf men aan dat DmC: Devil May Cry geen on-disc content zal bevatten.

De hack & slash game zal binnenkort verschijnt en vanzelfsprekend lees je dan rond die tijd onze review.

Boxshot Devil May Cry

Devil May Cry

Releasedatum:
15-01-2013
Genre:
Hack 'n Slash
Uitgever:
Capcom
Ontwikkelaar:
 1.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  Misschien ook leuk om te weten, is dat sony bezig is met disc’s die je maar voor 1 profiel kan gebruiken…dus geen 2hands games meer.

 2.    1515 XP
  Mithrandir's avatar

  @ps3dennis: Je bedoelt dit artikel van gisteren? http://www.psx-sense.nl/105525/sony-patenteert-technologie-dat-tweedehands-games-blokkeert/

  Dat is slechts een patent, en zeker nog geen werkelijkheid.

 3.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  @Mithrandir: Had ik hier niet zien staan. Ja ik weet dat het nog geen werkelijkheid is, maar dat ze er mee bezig zijn zegt al genoeg. Er zitten voor mijn te veel haken en ogen aan…en het zal voor mij 100% einde zijn om een ps4 te gaan kopen, nu was de kans op een ps4 in mijn huis al heeel erg klein…..maar dit zal de druppel zijn.

 4.    1515 XP
  Mithrandir's avatar

  @ps3dennis: Ik hoor dat heel veel mensen zeggen, maar in de praktijk is dat patent niet heel veel anders dan de Online Passes die nu al gebruikt worden. Niemand heeft zijn console de deur uit gedaan omdat er nu Online Passes, Season Passes, Activation codes ed gebruikt worden.
  Niemand gaat zijn PS4/xbox NIET kopen om deze reden (hooguit net als jij om 1001 andere redenen)

 5.    1384 XP
  Bappie-NL's avatar

  @Mithrandir:

  Die online pass werd je door de strot geduwd, doordat o.a. MS dit ook direct introduceerde. Je had simpelweg geen keuze.

  DLC’s daar heb je wel een keuze in, wil je hem hebben betaal je er voor. Wil je hem niet dan doe je er niets mee. Of deze nou wel of niet op de disk staat doet er voor mij niet toe.

 6.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  @Mithrandir: De online pas doet me niks…ik speel bijna nooit online, en zal ook nooit mijn ps3 de deur uit doen om welke reden dan ook ‘maar het draagt wel bij bij het aanschaffen van een ps4 console’.

 7.    1515 XP
  Mithrandir's avatar

  @ps3dennis: Ook niet als ze die online pass hernoemen naar een activation pass, en de SP blokkeren zonder code? Dat is nl precies wat dat patent beoogt (alleen dan met een rfid ipv een code). Maar goed, dat heeft allemaal niks te maken met dit artikel.

 8. Anoniem -   
  217.121.180..xxx's avatar

  On-disc DLC is natuurlijk ook een achterlijk idee. Ik snap niet dat Capcom dacht daar ooit mee weg te komen.

 9.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  @Mithrandir: Ik heb nu een ps3 in huis staan, maar ik zal dan als ik er geen een had..geen ps3/4 door kopen. Heb nu nog genoeg niet uitgespeelde games liggen om me 5 jaar mee bezig te houden.

 10.    352 XP
  Mr Sonic's avatar

  Daar ben ik blij mee.