http://www.psx-sense.nl/images/file/img_50ec2f36566d7.jpg Sony heeft tijdens de CES onlangs de nieuwe Xperia Z uit de doeken gedaan, een telefoon waarvan de onthulling al verwacht werd door velen. Deze nieuwe telefoon is een high-end model in de Xperia lijn en ziet er niet alleen van de buitekant heel gelikt uit. De binnenkant is voorzien van een Snapdragon S4 Pro quad-core 1.5MHz processor gecombineerd met een Adreno 320 GPU. Het scherm is een 5″ 1080p HD-scherm, er is ondersteuning voor LTE en 4G, een 13 megapixel camera en dit alles aangestuurd door 2GB RAM. Het PlayStation Mobile gedeelte van de PlayStation Store, momenteel nog niet bereikbaar in de Benelux, zal ook in het toestel verwerkt worden. Dit zorgt ervoor dat PSone games en speciaal geoptimaliseerde games voor Sony-toestellen alsook de PS Vita op het toestel gespeeld kunnen worden.

Sony geeft de Xperia Z ook Near-Field Communication techniek mee, ook wel bekend als NFC. Dit zorgt ervoor dat er gemakkelijk gecommuniceerd kan worden met andere Sony-apparaten, in de toekomst mogelijk ook de PlayStation 4. Tevens zorgt de techniek ervoor dat je games op je toestel af kunt spelen op de televisie, dit werkt wel alleen nog met high-end Bravia-modellen van Sony.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_50ec311828dc9.jpg

Opvallend is ook het feit dat de telefoon nagenoeg ‘waterproof’ is. Dit betekent niet dat het enkel wat spatwater kan overleven maar je kunt de telefoon daadwerkelijk 30 minuten onder water houden zonder dat er ook maar iets gebeurd. Handig om je telefoon even af te spoelen dus.

Meer informatie over de Xperia Z vind je hier.

http://youtu.be/gWysHOjl95E