Kaz Hirai ziet de consoles voorlopig nog wel in leven blijven

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_50ed7a44ef159.jpg

Kaz Hirai, de CEO van Sony, is ervan overtuigd dat consoles nog wel even onder ons zullen blijven. Deze uitspraak doet hij onder andere gebaseerd op de reacties die ze ontvangen van hun klanten. Ook meldt hij dat mensen nog altijd liever games spelen op een daarvoor specifiek bestemd apparaat in plaats van hun smartphone, iets wat bij hardcore gamers inderdaad zo is.

Doemzeggers beweren dat de consoles vervangen zullen worden door het online streamen van games. Ondanks het feit dat deze techniek al bestaat is er nog een enorm lange weg te gaan en zijn er nog veel obstakels te overwinnen. Zo is het online gamen middels een gestreamde game een enorm lastige opgave, niemand zit immers te wachten op lag. Ook graphics zullen prachtig moeten zijn wanneer een game gestreamd wordt, als streamen namelijk populair wilt worden moet het minstens net zo goed zijn als het gamen op een console.

Streaming heeft dan ook nog zo’n lange weg te gaan dat wij ook van mening zijn dat dit de eerste komende 10 jaar helemaal niet aan de orde gaat zijn. Wellicht dat het over 5 á 7 jaar zo ver ontwikkeld is dat het op grote schaal beschikbaar gaat zijn voor de consument met vlekkeloze singleplayer games, maar ook dan zal dit waarschijnlijk via consoles zijn. De toekomst voorspellen voor een bepaald soort techniek is en blijft natuurlijk moeilijk en voor hetzelfde geld is streaming wellicht helemaal geen oplossing. Wie weet is er wel een ander soort techniek die het aanbieden en spelen van games voorgoed gaat veranderen.

Dat discs alleen als eerste uit het straatbeeld zullen verdwijnen, dat zien we wel als een vast gegeven. Sony is inmiddels al flink aan de gang om menig PS3-game in de PlayStation Store te zetten en met de PS4 zal dit vast vanzelfsprekend worden. Ook bestaat de kans dat ondanks dat de PS4 straks niet backwards compatible is, de digitale PS3-games wel zullen gaan werken. Dit puur en alleen om het digitale tijdperk een zetje in de rug te geven.

“Based on the consumer feedback that we’ve been receiving, there is certainly a very large segment of the video game market that wants to play immersive games on a dedicated device, as opposed to playing casual games on smartphones,” he responded.

Ook meldt Kaz dat dat Sony een meer gefocust bedrijf moet gaan worden en hun investeringen zorgvuldig moet gaan maken.

“The most important thing that I’ve impressed upon my employees is that we need to be a more focused company. Sony needs to take a look at where we excel and make investments in those areas, which will manifest itself in exciting products that will wow our customers.”

“Between that and home-based consoles as well, they’re not going to go away any time soon.”

7 reacties

 1.    1545 XP
  Mithrandir's avatar

  Ik wil dat de PS4 mijn games native naar mijn Vita kan streamen, zodat ik die Vita als Controler/Display van mijn Console kan gebruiken. En niet zoals nu met Remote Play, dat iedere game developer zelf moet kiezen of hij het implementeert of niet.

  Gewoon, altijd, voor alle games. DAT is ‘It only does Everything’.

 2.    531 XP
  monsternon's avatar

  Denk het ook wel. Toen de ps3 en Xbox en Wii uitkwamen dachten ze ook dat de pc slecht zou doen met games en kijk nu maar naar de pc

 3.    1934 XP
  elazzja's avatar

  @Mithrandir: Jep, als dat zo is dan is de PS4 een isntant buy voor mij. Ik kijk ook uit naar KZ4 (mijn favo shooter) en GT6 (als die tenminste van de grond is opgebouwd).

  BTW, heb gehoord dat men een system on a chip voor de PS4 kan kopen om PS3 discs te kunnen afspelen. Een USB-achtig iets waarin een Cell Processor inzit zodat men de games ermee kan spelen. Want het emuleren van iets dat gemaakt is voor een Cell architectuur lijkt me moeilijk met een conventionele AMD CPU of eventueel GPGPU (geruchten). Het prijskaartje zou dan 79 euro zijn en enkel werken met de PS4 via een speciale aansluiting of misschien iets zoals USB3 of Thunderbolt.

 4.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  @Mithrandir: Dat wil ik ook! 😀

 5.    3106 XP
  Patr!ck's avatar

  Streaming, zeker geen slecht idee. Vindt het alleen jammer dat de discs verdwijnen.
  Ik wil gewoon naar de gamestore fietsen en een game halen waar ik al zolang op wacht met een hoesje, handleiding en de disc zelf.
  Alleen het gevoel al, dat zou ik nooit hebben als ik een game in de PSstore koop, of in de toekomst in welke online store dan ook.

 6.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  @Mithrandir: Kan alleen maar met ps1 games..in zeer slechte kwaliteit. Ik zelf had ook gehoopt dat dit kon, zelfs op de wiiu kan dit maar bij een heeel klein aantal games.

 7. Anoniem -   
  86.208.220.xxx's avatar

  Kaz krijgt steeds meer grijze haren in zijn foto’s en video’s. Verbaast me niks gezien Sony’s situatie.