De WipEout franchise is al sinds jaar en dag een PlayStation franchise en bij bijna elke introductie van een nieuw Sony (PlayStation) platform verschenen er één of meerdere WipEout delen, met WipEout 2048 als laatste deel voor de PlayStation Vita. Deze games werden gemaakt bij Studio Liverpool, maar deze studio is nu enige tijd dicht. Wat betekent dit voor de franchise? Wel, als we Nick Burcombe moeten geloven, was die game het einde van de franchise.

Burcombe heeft tot 2010 bij Studio Liverpool gewerkt en zijn reactie op de vraag over de toekomst van de franchise dat VG247 aan hem stelde hieronder.

“Who knows? Sony keep things pretty tight regarding plans, but my honest answer is probably not, even though I’d hope so. I’d love to see Sony experiment with some of its IP across other platforms – maybe that’s the ‘Psygnosis’ in me. If I had the chance – I’d love to bring something like Wipeout to iOS.”

Vlak nadat Studio Liverpool sloot verschenen er geruchten dat er gewerkt werd aan onder andere een next-gen WipEout, maar veel meer dan geruchten hebben we niet vernomen omtrent deze vermeende projecten. Of het klopt wat Burcombe zegt is natuurlijk een beetje de vraag, wel is het zo dat de man een belangrijke rol in de ontwikkeling van de franchise heeft gespeeld. Als WipEout 2048 inderdaad de laatste in de franchise is, dan is naar naar ons idee erg jammer. Wat jij?