Elk jaar komt Electronic Arts met een nieuwe Tiger Woods game en natuurlijk kan ook dit jaar niet zonder een nieuw deel blijven, daarom kondigde EA dan ook een nieuw deel aan. Tiger Woods PGA Tour 14 zal de game (niet geheel verrassend) heten en nieuw in deze game is dat je de strijd aangaat met negen van de grootste golflegendes. Hiervoor zul je ook in de tijd moeten reizen via de spelmodus ‘The Majors’ om het zo tegen de legendes zoals: Seve Ballesteros, Ben Hogan, Bobby Jones, Jack Nicklaus, Arnold Palmer, Gary Player, Sam Snead, Lee Trevino en Tiger Woods op te gaan nemen. Door deze legendes één voor één te verslaan zal de speler vervolgens kunnen stijgen in de lijst van legendes.

Naast deze nieuwe modus kent de game vanzelfsprekend ook nog andere verbeteringen en features, hieronder een overzicht van de belangrijkste punten.

  • Meer Championship-banen – Speel op de Augusta National Golf Club, de Old Course van St Andrews, de gerestaureerde Pinehurst No. 2 en THE PLAYERS Stadium Course op TPC Sawgrass. De release van dit jaar biedt maar liefst 20 banen.
  • Gigantische spelerslijst – Tiger Woods PGA TOUR 14 bevat meer dan 35 golfers uit de PGA TOUR en de LPGA TOUR. Neem het op tegen golflegendes en hedendaagse topspelers zoals Bubba Watson, Keegan Bradley, Rickie Fowler, Lexi Thompson en Paula Creamer.
  • De juiste outfit – Sla af van tees op historische golfbanen, ervaar hoe het is om in verschillende tijdperken te spelen, draag een klassieke outfit en gebruik materiaal uit de rijke golfhistorie terwijl je door de tijd reist en de geschiedenis herschrijft.
  • Maak plaats voor de vrouwen – Ook nieuw is de introductie van de LPGA in de Tiger Woods PGA TOUR franchise. Vrouwelijke golfers kunnen nu deelnemen aan de LPGA en een gooi doen naar het Major-kampioenschap door het Kraft Nabisco Championship te winnen. Er zijn vijf LPGA-golfers, waaronder Stacy Lewis, Rolex Speler van het Jaar 2012.
  • Speel op elk moment van de dag en onder alle weersomstandigheden – Tiger Woods PGA TOUR 14 presenteert voor het eerst sinds het ontstaan van de franchise nachtgolf. Sla af na zonsondergang en volg de vlucht van de lichtgevende bal tegen de nachtelijke hemel. Met de nieuwe tijdinstellingen en een live-feed met weerinformatie kun je bovendien op elk gewenst moment van de dag en onder alle weersomstandigheden golfen.
  • Alleen voor leden – De Country Clubs zijn terug en beter dan ooit. Creëer de ultieme wedstrijdsfeer door maximaal 100 leden uit te nodigen, online te chatten, toernooien te organiseren en statistieken bij te houden.
  • Pas je swing aan – Met 24 unieke swingstijlen kun je nu zelf bepalen wat voor type golfer je wilt zijn. De geavanceerde slagsystemen, uitgebreide slagkrachtmeter en baleigenschappen zijn stuk voor stuk verbeterd om de golfervaring nog realistischer te maken.
  • Speel nooit alleen – In de nieuwe online gameplay kun je met maximaal 24 deelnemers tegelijk spelen. Het nieuwe dynamische statistieksysteem toont live gegevens van het hele deelnemersveld en geeft je het gevoel in een echt evenement te spelen.

De game ligt op 28 maart in de winkels voor onder andere de PlayStation 3 en het bevat PlayStation Move ondersteuning.