De PlayStation 4 begint met een naderende E3 het gesprek van de dag te worden en hoewel het geen geheim is dat Sony er mee bezig is, blijven zij verder volledig stil rondom de nieuwe console. Althans, tot voor kort, want Hiroshi Sakamoto heeft gehint naar een onthulling van de nieuwe console op of vlak voor de E3.

De naam Sakamoto zal je wellicht niet bekend in de oren klinken en dat komt omdat hij niet direct bij Sony PlayStation werkt. Wel is hij de Vice President van Sony Japan en op basis daarvan kunnen we er vanuit gaan dat het klopt wat hij zegt. In een interview werd hem gevraagd of Sony werkte aan een nieuwe PlayStation en als dat het geval was, wanneer we de eerste informatie mogen verwachten.

Op basis van vertalingen via NeoGAF komt het er min of meer op neer dat Sony er druk mee bezig is en dat de focus op de E3 ligt. Maar… er bestaat een kans dat een aankondiging al voor de E3 plaats gaat vinden, misschien zelfs in al mei.

“That’s still a big secret,”[…]”but our friends at PlayStation are getting ready. For now I can only say that we’re focused in the gaming event “E3″, scheduled for June.”

“an announcement can be by then, or even before, in May.”

De vervolg vraag was vanzelfsprekend of dat de eventuele aankondiging een grote aankondiging zou zijn en daarop antwoordde Sakamoto bevestigend met dat we tot mei in ieder geval moeten afwachten.

“in that time we expect to deliver great news” and adds that “we must wait until May at least.”

Of Sony in mei de PlayStation 4 al gaat aankondigen is dus afwachten, maar het lijkt ons niet direct realistisch aangezien Sony voornamelijk persconferenties voorafgaand aan beurzen gebruikt een nieuw platform aan te kondigen. Keerzijde is wel dat als Sony de PlayStation 4 in mei al aankondigt, de persconferentie vlak voor de E3 voornamelijk op games gericht zal zijn, wat op zich ook erg interessant is.

Met dank aan: RAAFmaker