Frozenbyte heeft als ontwikkelaar de afgelopen jaren goed aan de weg getimmerd met games voor de digitale platformen, zoals het PlayStation Network. Trine is één van hun belangrijkste franchises en vorig jaar verscheen het meer dan prima Trine 2. Komt er dan ook ooit nog een Trine 3? Die kans bestaat er, zo blijkt uit een interview dat Gamingbolt met George Reith van Frozenbyte had.

Frozenbyte gaat eerst naar een nieuw IP kijken, want dat is de beste manier voor de ontwikkelaar om te groeien. Zo zal 2013 een belangrijk jaar voor ze zijn met een aantal interessante aankondigingen. Trine 3 ontwikkelen zou een ‘no-brainer’ moeten zijn, omdat de franchise zo succesvol is geweest, maar als ze ermee aan de slag gaan dan willen ze niet dat Trine 3 als een Trine 2.5 aan zal voelen.

Kortom, als Frozenbyte met Trine 3 aan de slag gaat, dan willen ze er wel weer iets moois van maken en dat zal de nodige tijd kosten. Het is dus niet een kwestie of Trine 3 komt, maar meer één van wanneer.

“We will be moving on to other IP as we feel this is the best way for us to grow as a company. 2013 will be quite a year for us and we aim to please with some cool announcements. As for the Trine franchise, it is clearly our most succesful so far making a third installment a no brainer. Having said that, we don’t want it to feel like Trine 2.5, but rather a large leap and something even more awe insipiring. So that might take a while.”