Dead or Alive 5 is al enkele maanden verkrijgbaar voor de PlayStation 3 en op 22 maart kan je ook op de PlayStation Vita genieten van het vijfde deel in de populaire vechtfranchise. Voor de mensen die van plan zijn om Dead or Alive 5 Plus, want zo heet de Vita versie van de game, aan te schaffen, hebben we goed nieuws. Plus wordt namelijk allesbehalve een doordeweekse port.

Tecmo Koei heeft immers laten weten dat Dead or Alive 5 Plus Cross System DLC en Cross Play opties zal bevatten. Concreet betekent dit dat je de extra kostuums die reeds voor de PlayStation 3 versie verschenen zijn ook voor de Vita versie zal kunnen downloaden. Via Cross Play zal je het dan weer als Vita gamer kunnen opnemen tegen mensen die de game op PS3 spelen en vice versa.

Een Cross Save feature, oftewel de mogelijkheid om je savefile over te zetten naar de Vita of de PS3 en je voortgang op allebei de systemen op te slaan, maakt ook zijn opwachting. Des te meer redenen om uit te kijken naar Dead or Alive 5 Plus, toch?