De Call of Duty serie kent al jaren evenveel voor- als tegenstanders, maar blijft wel bijzonder vlot over de toonbank gaan. Hetzelfde geldt voor de DLC pakketten die om de zoveel maanden voor het nieuwste deel in de franchise uitgebracht worden. Veel gamers vinden ze te duur, maar die mening wordt vooralsnog niet weerspiegeld door de verkoopcijfers. Een trend waar Activision maar al te graag gebruik van blijft maken.

De aankondiging dat Nuketown Zombies, een zombiemap die zich afspeelt in het geweldige Nuketown level uit de eerste Black Ops, enkel via de pre-order van de hardened edition verkrijgbaar zou zijn, stootte veel gamers tegen de borst. Nu wordt Nuketown Zombies ook voor anderen beschikbaar gesteld en ziet het ernaar uit Activision aan de fans tegemoet komt… toch? Zeker, al zit er ook nu een stevig addertje onder het gras.

Nuketown Zombies wordt namelijk enkel beschikbaar gesteld voor mensen die de Black Ops II Season Pass – en dus in één klap alle toekomstige DLC – aanschaffen. Het level apart of via één bepaald DLC pakket aanschaffen is dus onmogelijk. Een slag in het gezicht van zombiefans of een slimme, strategische zet van Activision? Dat mogen jullie zelf uitmaken, al neigen we toch iets meer in de richting van die eerste uitspraak.