Als de geruchtenmolen eenmaal begint met draaien dan duurt het even voordat deze weer tot stilstand komt. Hoewel we veel met een korreltje zout nemen, is dit een gerucht waar we wel heel graag in geloven.

Het gaat hier namelijk om een artikel dat in het Japanse Game Lab magazine opdook, welke zich verdiept in het uitstel van Monster Hunter 4 voor de 3DS. De reden voor het uitstel werd officieel niet door Capcom vrijgegeven, maar Game Lab schijnt er een wel héél aantrekkelijke verklaring voor te hebben.

Sinds de verkopen van de PS Vita een stijgende lijn vertonen en ook de software verkopen omhoog schieten, zou Capcom mogelijkerwijs een gelijktijdige release van Monster Hunter 4 voor zowel de PS Vita als de 3DS aangeboden hebben aan Sony. Hierop zou Sony zonder enige twijfel een volmondig “Ja” geantwoord hebben en een reden voor een langdurig uitstel was geboren.

“It’s because Capcom has begun working towards a simultaneous release for PS Vita since [PS Vita] sales have been increasing. Now, the Nintendo and Capcom camp has added Sony to the mix and deliberations are underway.”

Eerder deden zij al een voorspelling over de komst van God Eater 2 voor de PS Vita, welke toen nog lang niet aangekondigd was. Hiermee bleken ze een correcte voorspelling gedaan te hebben, of wellicht een vermoeden gebaseerd op verzamelde feiten, en nu hopen zij dat ze het weer bij het rechte eind hebben. En wij hopen natuurlijk net zo hard met ze mee!