Sinds de introductie van Trophies op de PlayStation 3 zijn er gamers die erg fanatiek zijn in het verzamelen hiervan en hierdoor automatisch een torenhoog level hebben. Dit vraagt nogal veel tijd, maar op een gegeven moment werd het maximale level bereikt wat destijds 50 was. Gevolg was dat als je Trophies haalde, het percentage niet opliep en je eigenlijk min of meer op een dood punt uitkwam. Nu is het halen van Trophies zelf natuurlijk erg leuk, maar als er op een gegeven moment geen progressie meer haalbaar is, neemt dat de funfactor weg.

Sony zag dit ook in en verhoogde de levelcap naar klaarblijkelijk 100. Op basis van de wereldwijde leaderboard (via db-network) zien we dat er op dit moment twee spelers zijn die level 100 hebben. Beide spelers hebben een variatie in aantallen Trophies, maar bij beiden staat dat ze level 100 zijn met slechts 1% progressie.

Het lijkt er dus op dat 100 het maximale level dat op dit moment haalbaar is en de vraag is of Sony dit nog verder zal verhogen of dat ze het hierbij laten. Keerzijde is wel dat het hier de fanatieke Trophy-jagers betreft die tegen dit ‘euvel’ aanlopen, maar wellicht ben jij niet echt dicht in de buurt van level 100, waardoor je nog wel even vooruit kunt.

Over levels gesproken, laat hieronder weten wat jouw level op dit moment is.