Activision zal next-gen technologie demonstreren op de GDC

Eind maart wordt in San Francisco de Game Developers Conference gehouden en uiteraard kunnen we ons weer aan een aantal interessante onthullingen verwachten. Zo zal Activision Blizzard next-gen technologie demonstreren in een zestig minuten durende presentatie die de welluidende titel “Photorealistic Eyes Rendering and Deformation” draagt.

De presentator van dienst is Jorge Jimenez en de inhoud van de presentatie wordt redelijk goed samengevat in de hierboven weergegeven titel. De officiële omschrijving leert ons dat Jimenez geavanceerde technieken zal tonen waarmee virtuele personages bijzonder realistisch kunnen weergegeven worden. Specifiek komen onder andere eye shading en anti-aliasing aan bod.

De demo zal draaien op een “waarschijnlijke” versie van een toekomstige game console en zal ongetwijfeld heel wat bekijks oogsten. Wordt dus zeker vervolgd.

15 reacties

 1.    1545 XP
  Mithrandir's avatar

  Vraag is: Waarom op next-gen consoles, als de huidige PCs al krachtiger zijn? Voor een dergelijke demo is een state-of-the-art PC dus veel waarschijnlijker.

 2. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Cod met next gen graphics woehoe!!!!

 3. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @Naam…: od met next gen dat betekent andere engine dus niet meer dezelfde cod en minder kwaliteit dan battlefield dus word een fail c

 4.    417 XP
  Omer58's avatar

  Ja man, Next-gen voor activision is natuurlijk weer wat mooiere kleuren ofso, ik bedoel kijk naar BO II, -__-

 5. Anoniem -   
  Dennis's avatar

  Wat heeft activision (blizzard) met call of duty te maken? Loop toch niet zo te zeiken over cod, jullie zijn degene die cod maken tot wat het is, zolang er geld in het laatje komt zullen ze zo door blijven gaan…

 6.    488 XP
  tigertijger's avatar

  http://vimeo.com/36048029 zou voor het mooie dit filmpje even moeten zien DAMN.
  @Naam…:
  hartstikke leuk en aardig maar de engine van cod heeft nog steeds geen upgrade gehad dus eigenlijk speel je vanaf mw 1 al dezelfde cod game alleen dan met andere levels en heel lichtelijk opgepoetste graphics.

  als de next gen grapics komen en de PS3 kan het aan dan kan ik niet wachten op Killzone en Uncharted en de nieuwe Battlefield en Gran Turismo. voor mij de games die het op de PS3 qua graphics het best deden.

 7.    8201 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Dan weten we wat we voor graphics we krijgen voor de komende consoles met een paar kleine tweaks aan het einde 😛

 8.    132 XP
  RAAFmaker's avatar

  @Mithrandir:

  PC’s zullen altijd krachtiger zijn, de afzetmarkt op dit platform is alleen minder (niet het social medium bij inbegrepen). En waarom een state-of-the-art PC in jouw optiek ? Met de gesuggereerde hardware van beide nextgen consoles is al een hele hoop mogelijk. Consoles zijn dedicated game machines met een groot aantal voordelen ten opzichte van PC-hardware.

  Ontwikkelprogramma’s geschreven voor een vast platform, prestatievoordelen van een specifiek ontwerp met name de snelheid tussen CPU, GPU en RAM verbinding. Het belangrijkste is dat er gewoon weg meer geld in verdiend word. Moet wel zeggen dat PC gaming aardig in opmars is, Steam en Origin zijn hier een goed voorbeeld van.

 9.    1545 XP
  Mithrandir's avatar

  @RAAFmaker: Het gaat mij er om dat Activision Blizzard een nieuwe technologie wil gaan demonstreren. Dat doe je niet op huis-tuin-en-keuken hardware, maar op de nieuwste hardware die je kan vinden. Heeft verder niks met consoles of PCs te maken. En juist daarom vraag ik me af waarom hij een next-gen console gebruikt, ipv de beste hardware die hij kan vinden, nl een state-of-the-art pc.

 10.    132 XP
  RAAFmaker's avatar

  @Mithrandir:

  Dan begreep ik je verkeerd.
  Het ligt eraan waar deze technologie voor bedoeld is.
  Third party tools worden overwegend gemaakt om uiteindelijk verkocht te worden aan ontwikkelaars. Als deze resource-efficient en makkelijk te implementeren is met een zichtbaar verschil als uitkomst, zal deze tool zijn geld gaan opleveren.

 11. Anoniem -   
  213.93.7..xxx's avatar

  pak eerst die cheaters in de zombie leaderbords is aan,word er gek van

 12.    5864 XP
  7th-son's avatar

  @RAAFmaker: daarentegen draait BO2 wel weer op 60fps en op 1080p
  wat andere games weer niet doen van deze generatie

 13.    132 XP
  RAAFmaker's avatar

  @7th-son:

  En dat is dan ook weer het grote nadeel van consoles.
  Op een gegeven ogenblik word het limiet behaald.
  Ten opzichte van PC blijft een console altijd hardwarematig beperkt. Een console moet wel betaalbaar blijven.

 14.    317 XP
  GanGsterG's avatar

  Is het al 1 april ofwat, activision met een next-gen engine. Laat de engine die ze nu hebben maar eens update dat het je eindelijk current gen kan noemen, dan pas praten we verder over de next gen.

 15. Anoniem -   
  Imran's avatar

  Lammetje en de regenboog. Coby Hol.Het is bijna lente. Lammetje is al geobren. De zon en de wolken doen een spelletje. Jullie maken samen een regenboog! roept Lammetje. Hij gaat op zoek naar vriendjes in alle kleuren. Lammetje komt een roze biggetje tegen, een rood lieveheersbeestje, een groene kikker, een geel eendje, vlinders in allerlei kleuren. Maar niemand wil met hem spelen. Verdrietig valt Lammetje in slaap. Als hij wakker wordt, ligt naast hem een zwart lammetje dat vraagt: Wil je met me spelen? Lammetje begint van geluk te springen in de wei. Leuk is ook de techniek die in het boek gebruikt wordt. Om later zelf te scheuren en zo een collage proberen te maken.