http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51004ba134a61.jpg

Het THQ zoals je die gewend bent bestaat niet meer, het bedrijf is namelijk verdeeld onder meerdere kopers. Zo zijn grote namen als CryTek, SEGA en Ubisoft er vandoor gegaan met een stuk van de grote taart. Alhoewel de rechter de koop nog moet goedkeuren heeft THQ al ingestemd met de bedragen en naar wie de delen gaan.

SEGA en Koch Media hebben het diepst in de buidel getast en flink wat geld moeten neerleggen. Zo neemt SEGA de ontwikkelstudio Relic Entertainment over voor maar liefst 26 miljoen, hiermee is SEGA in handen van o.a. Company of Heroes.

Koch Media heeft nog meer geboden, namelijk een dikke 28,1 miljoen voor Volition Studios en de franchise van Metro. Hiermee zijn zij dus de nieuwe uitgever van waarschijnlijk Saints Row 4.

Ook TakeTwo Interactive was van de partij zij hebben voor een kleine 11 miljoen de onaangekondigde shooter genaamd Evolve gekocht, ontwikkeld door Turtle Rock.

CryTek neemt de rechten Homefront over voor het luttele bedrag van 0,5 miljoen, Ubisoft toonde belang bij THQ Montreal en legt hiervoor 5,5 miljoen neer. Hiermee is Ubisoft de nieuwe uitgever van onder andere South Park: The Stick of Truth.

Overigens is Darksiders-ontwikkelaar Vigil nog steeds beschikbaar voor overname, deze is namelijk niet verkocht. Mocht dit uiteindelijk ook niet blijken te lukken, dan staan ze bij Vigil massaal op straat.