Platinum Games heeft interesse in de Darksiders franchise

Nu THQ definitief ten onder gegaan is, worden de franchises en studio’s die met de uitgever verbonden waren opgekocht door andere uitgevers. Mensen die het nieuws gisteren en vandaag wat gevolgd hebben, hebben misschien al gemerkt dat de Darksiders franchise, toch één van de paradepaardjes van THQ, nog geen nieuw onderdak gevonden heeft. Verrassend genoeg bracht niemand op de voorbije veiling een bod uit op de avonturen van War en zijn drie gewelddadige broertjes. Ook de ontwikkelaar, Vigil Games, blijft voorlopig op straat staan.

Als fan vind ik dit behoorlijk verrassend, al zie ik nog geen reden tot paniek. Platinum Games heeft bijvoorbeeld al aangegeven via Twitter dat ze best geïnteresseerd zijn in de Darksiders franchise. Gamers kennen Platinum Games van toppers als Bayonetta, het Wii-exclusieve MadWorld en het binnenkort te verschijnen Metal Gear Rising: Revengeance. De ontwikkelaar weet dus hoe ze hack & slash games moeten aanpakken, al zouden we het jammer vinden als de beloftevolle studio Vigil Games ontbonden wordt. Hieronder de door Kotaku vertaalde quote:

“In THQ studio and IP selling off auction, Darksiders is unsold? [We] wanna buy it…on the cheap…”

Wat denken jullie? Platinum of Vigil? Laat het even weten.

Boxshot Darksiders II

Darksiders: Wrath of War

Releasedatum:
21-08-2012
Genre:
Hack 'n Slash
Uitgever:
THQ
Ontwikkelaar:

3 reacties

 1. Anoniem -   
  84.106.103..xxx's avatar

  Ja, hack and slash past prima bij hun inderdaad.

 2.    7 XP
  Ceesjah's avatar

  Ik hoop maar dat Darksiders een onderdak vind, ik vond de games erg leuk! En Platinum Games is uiteraard een perfecte overkoper voor deze franchise.

 3.    530 XP
  Wintermute's avatar

  Hmm, liever dat ze Vigil overnemen, en hun erop laten.
  Platinum staat bekend voor actie en stijl, maar Darksiders is ook juist leuk vanwege de Zelda achtige puzzels.
  Doe net als Square Enix en Eidos^^