Japanse PS Vita kopers krijgen er een democartridge bij


Voordat er weer een hele discussie losbreekt over hoe weinig echte goede games er tegenwoordig voor de PlayStation Vita op de markt verschijnen – en zeker in het westen – laten we eerst even kijken naar de nabije toekomst. Met games als Soul Sacrifice, Persona 4: Golden en Killzone Mercenary op de loer voor dit jaar heeft Sony een Royal Flush in handen.

Natuurlijk wil Sony een goede toekomst voor haar jongste handheld vaststellen en dit gaan ze doen door standaard een demo cartridge bij de aankoop van een PS Vita te leveren in Japan. Op de cartridge vind je onder andere een demo van de hoop van 2013: Soul Sacrifice. Tevens zijn er demovideo’s op te vinden van games als Uncharted: Golden Abyss en Gravity Rush.

Het is een slimme zet, want zo wordt toch de interesse van de consument gewekt en kunnen ze direct iets spelen na aanschaf, al is het een demo. Sterker nog, hiervoor is geen memorycard nodig, hoewel de meeste (Europese) PlayStation Vita pakketten ondertussen gepaard gaan met een memory card van 4GB.

Of Sony ook een soortgelijke actie gaat doorvoeren in Europa is nog onduidelijk, maar het lijkt ons geen onverstandige keuze mocht dat gebeuren. Wij houden het voor je in de gaten en wanneer hierover meer bekend wordt, lees je dat natuurlijk hier.

Boxshot Soul Sacrifice

Soul Sacrifice

Releasedatum:
01-05-2013
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar:
 1. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Mijn favoriete handheld ooit, enkel nog een killer mp game zoals killzone hopelijk

 2.    65 XP
  Myron's avatar

  Ze hebben toch 25 februari Destination PlayStation? Dé ideale tijd om retailers gerust te stellen met een prijsverlaging van minimaal 50,- én zeker een paar tientjes verlaging op de 32 gig kaartjes… dat zou al een stap in de goede richting zijn!

  En over de discussie over weinig goede games: ik zit na een jaar al op +20 games, en ik vind ze bijna allemaal nog de moeite waard ook… dat kon je over het eerste jaar van de 3DS niet zeggen 😉

 3.    7517 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Ik heb nu zes goede games daar kom ik voorlopig nog wel verder mee 😉 Mensen zijn nu erg verwend.

 4. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @Flaming_Kaiser: first world problems he :p

 5.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  Jammer dat Capcom de Vita een zinkend schip vindt, en dus geen RE en Monster Hunter games wil uitbrengen voor de Vita.

 6.    7517 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @Naam…:

  Yep zeker weten mensen zeuren dat er geen 20 plus games zijn en kopen er uiteindelijk maar 3 😛

 7.    317 XP
  GanGsterG's avatar

  Deden ze ook bij de ps2, kreeg je een cd mee waar 3-4 demo’s opzaten. Omdat die toch gratis is probeer je disc uit en als een spel bevalt haal je die.
  Maar met demo’s uit de psn store is, dat je die minder snel gaat spelen als je de game niet kent en je moet vaak echt gaan zoeken.

  Daarom is het handig om bij de ps4 ook een disc mee te geven met demo’s van aankomende games. zodat zodra de games uitkomen die beter verkocht worden.

 8. crew Redacteur -    2221 XP
  Sensu's avatar

  @GanGsterG: Het gaat er ook om dat veel mensen geen Memory Card erbij aanschaffen en hierdoor dus bij voorbaat al geen demos kunnen spelen.

 9.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  Meh ik wacht voorlopig nog lekker op da prijsverlagingen 😛

 10.    317 XP
  GanGsterG's avatar

  @Sensu:
  Ja het was niet gericht op de PS Vita, maar was meer bedoeld dat het ook handig is voor promoten van je games zoals ze het deden bij de PS2 en dat beter ook kunnen doen bij de PS4.

 11.    531 XP
  monsternon's avatar

  Ik heb een ds en Vita. De ds is stuk ouder maar toch vind ik de Vita veel leukere spelen heeft