Nedgame zal PSP Go niet in haar assortiment opnemen

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4a96df9b3aaeb.jpg

Nederlandse retailer Nedgame is het niet eens met de PSP Go en zal de nieuwe handheld niet in het assortiment opnemen. Waarom? Vraag je jezelf nu zeker af. Nedgame heeft de volgende redenen op hun website geplaatst. Een hogere adviesprijs €249 in plaats van €169, geen UMD-drive meer om spellen af te spelen. Het zal namelijk alleen nog maar mogelijk zijn games aan te schaffen via de PSP Store, daardoor kan je geen games meer ruilen, verkopen, importen of goedkoop uit de budgetbak halen. Als laatste is het scherm kleiner geworden, oftewel geen 249 euro waard.  Volgens Nedgame ontneemt Sony met de PSP Go ons de keuzevrijheid en zorgt voor een monopoliepositie op de gameverkoop. Gamers willen het liefst een doosje en boekje bij hun game krijgen of minimaal de keuze hebben de game te kopen in de winkel of te downloaden. Nedgame zal de PSP-300 daarom dus volop blijven supporten.

13 reacties

 1.    80 XP
  multikill08's avatar

  Ik was al van plan om hem bij nedgame te gaan halen maar dat is dus nu niet meer zo handig. Je kan toch alleen maar weer extra winst maken met een nieuwe handheld? Nouja het is hun eigen keuze, als mensen er 1 willen halen ze hem toch wel.

 2. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  ik geef nedgame gelijk:)

 3. Anoniem -   
  82.173.92.214 (Niet geregistreerd)'s avatar

  overdreven reactie, andere gameshops verkopen de PSP Go wel dus hij snijd zichzelf in de vingers, kleine PSP games uit de shop halen wordt de toekomst. En daarbij komt ook nog dat de PSP gewoon verkocht blijft worden dus keuzevrijheid heb je wel

 4.    831 XP
  Morticuz's avatar

  Zal wel wat anders achter zitten, hun verkopen wel slechtere dingen :P.

 5.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  beetje rare keuze, inkopen die zooi en gewoon winst maken. Of iig een betere reden geven

 6.    6677 XP
  Myx's avatar

  Als ik het nu zo van hun kant bekijk hebben ze wel echt gelijk.

 7.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  Groot gelijk!!!!!, hoop dan ook dat hij enorm flopt, hopelijk leert sony daar van! pff geen UMD-drive 🙁 en er dan nog zo veel voor vragen ook!! 60 euro is wel een redelijke prijs, maar dan alsnog wil ik hem niet

 8.    163 XP
  Thijzzy's avatar

  ik geef ze gelijk

 9.    60 XP
  Ruben-17's avatar

  Ik ben het wel eens met multikill08, als mensen er een willen halen ze hem toch wel, pas als er echt veel retailers hem gaan boycotten heeft het wat meer zin denk ik..

 10.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  Ik ben blij dat er geen UMD is. Of noemen jullie het handig 5 UMD’s mee te moeten zeulen?

 11.    1402 XP
  Selec1's avatar

  Nedgame snapt blijkbaar totaal niet het doel van dit toestel. De PSPGo is geen(!) vervanging van de PSP-3000. PSPGo bied een alternatief voor de mensen die NIET geïnteresseerd zijn in UMD’s.

  De PSP-3000 zal nog verkocht blijven worden en Nedgame zal die PSP-3000 natuurlijk ook vast en zeker blijven verkopen. En dat terwijl ook met de PSP-3000 het digitaal kopen van games mogelijk is.

  Nedgames snapt er gewoon niks van.

 12.    239 XP
  watnoukanniet's avatar

  Nedgame of Nepgame??? ik heb er nooit wat gekocht. Normaal kijk ik op iedere winkel die genoemd wordt. Je weet maar nooit. Nepgame sla ik over. De spullen voor in de koelkast koop je toch ook niet bij de elektronika gigant?

 13.    121 XP
  Afrotastic's avatar

  Nedgame is tegenwoordig toch niet meer goedkoop dus daar zou ik hem sowieso niet kopen.