Homefront 2 kan enige vertraging oplopen nu Crytek de eigenaar is


Homefront 2 is op dit moment bij Crytek in ontwikkeling en sinds de veiling van THQ vorige week eigendom van Crytek. Ondanks dat er op de voorgrond veel anders is nu THQ tot de geschiedenis behoort, blijft Crytek gewoon doorgaan met de game. Homefront 2 had in de eerste instantie een release gepland staan voor 2015, maar het kan zijn dat de game een vertraging oploopt.

Het voornaamste met betrekking tot de ontwikkeling is dat er niets verandert en dat Crytek er nog steeds op uit is er het beste van te maken. De focus van Crytek op de game is niet heel veel anders dan de focus van THQ hierop was dus in dat opzicht zit het wel goed. De releasedatum is tot op heden officieel niet bekend gemaakt, behalve dat we weten dat dit 2015 zal zijn, maar door de aankoop en bijkomende omstandigheden bestaat er dus een kans dat de ontwikkeling langer duurt.

Dit gaf Nick Button-Brown (General Manager Games Crytek) aan tegenover VG247.

“Crytek’s focus is fairly similar to THQ’s -namely to make the best game possible,”

“so this will not have too much impact on the development itself. However, we might change the release date that we haven’t announced, and move this to another release date we won’t announce yet either.”

Button-Brown gaf hiernaast ook aan hoe Crytek zich voelde nu ze de eigenaar zijn van de Homefront IP en wat de voornaamste reden was voor het aanschaffen. Uit zijn antwoord blijkt dat Crytek UK liefde voor de game heeft en dat hun laatste ijkpunt van de ontwikkeling meer dan goed was. Voldoende reden om ook na het einde van THQ met de game door te gaan, want het zo zonde zijn als al hun werk in de prullenbak zou belanden.

“The main reason we wanted to purchase the IP was because the game is coming along so well. The team in Crytek UK has put their heart and soul into the game, and the progress is great – [our] last milestone was excellent.”

“The worst case scenario for us was that this situation meant that all that work just ended up being thrown into the bin, so we wanted to buy the IP to make sure the team can finish off the game they wish to make. But we always have and will believe in the potential of the IP. This is why we agreed to work on it in the first place, so it’s now beneficial for us to have control over the IP’s destiny.”

Op dit moment is Crytek nog bezig met THQ om al het papierwerk in orde te maken en als dit allemaal rond is zullen we meer van de game gaan horen en eventueel al zien. Verder zal Crytek nog een uitgever voor de game moeten vinden, want ook dat is nu THQ is weggevallen aan de orde.

Boxshot Homefront 2

Homefront 2

Releasedatum:
2014
Genre:
Shooter
Uitgever:
Crytek
Ontwikkelaar:
Industrie-insider: ‘Homefront 2 kan ieder moment opnieuw aangekondigd worden’
Gepubliceerd op 2 jun, 2014 om 09:02
Eerste ‘screenshots’ Homefront 2 verschenen
Gepubliceerd op 7 okt, 2013 om 11:05
Beelden van een vroege Homefront 2 build gelekt
Gepubliceerd op 20 aug, 2013 om 10:26
 1.    78 XP
  Merlin1201's avatar

  tjonge 2015 waar praten ze over.

 2.    317 XP
  GanGsterG's avatar

  hoezo uitgever, crytek kan het toch ook zelf of zie ik het verkeerd.

 3.    7378 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Veel te snel aangekondigd….. 2015 pas.

 4.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  Duurt nog wel ff inderdaad 😛