Crytek opent nieuwe studio in Amerika om Vigil Games ontwikkelaars te huisvesten


Vorige week was THQ het belangrijkste in het nieuws doordat alle bezittingen min of meer geveild werden. Spijtig genoeg konden Vigil Games en Darksiders geen nieuwe eigenaar vinden en bleven ze als één van de weinige THQ eigendommen over. Gevolg is dat de Darksiders franchise min of meer abrupt ten einde is gekomen en dat Vigil Games moet sluiten. Maar daar is de reddende engel in de vorm van Crytek.

Crytek heeft een nieuwe studio geopend in Austin, Texas (USA) en heeft hiermee inmiddels negen studio’s over de gehele wereld. Nu is de studio in Amerika natuurlijk een ‘normale’ uitbreiding, maar het geeft ontwikkelaars die werkzaam waren bij Vigil Games direct de mogelijkheid om daar aan de slag te gaan. Sterker nog, de CEO van Crytek USA is David Adams en hij was één van de oprichters van Vigil Games.

Hieronder hetgeen hij en Crytek CEO Cevat Yerli over de nieuwe studio te zeggen hadden.

Yerli: “We are extremely excited about the work that we will be undertaking from our strategic new location in Austin, with David Adams and his team of 35 experienced developers,”

Adams: “I’m thrilled to be a part of the newest Crytek studio, which will boast some of the brightest development talent in the industry,”

Het is opvallend dat Crytek een nieuwe studio opent in Austin, want Vigil Games is ook gevestigd in die plaats. Daarnaast heeft Crytek vertegenwoordiger Jens Schafer aangegeven dat ze de Studio als een nieuwe start voor Vigil Games zien. Een ander opvallend feit is dat Crytek eerder deze maand nog een studio opende in Istanbul en op basis van reacties uit het team van Crytek bleek het geen moeite te zijn mankracht te vinden wat impliceert dat Crytek een studio is waar veel mensen graag willen werken.

  1. Anoniem -   
    188.189.3..xxx's avatar

    als ik yerli goed door heb dan komt die met Darksiders 3, als volgende stap!