Dead Island: Riptide ligt nog niet in de winkelrekken, maar dat belet ons niet om alvast nieuwsgierig te zijn naar wat Deep Silver verder nog met de franchise van plan is. Niet dat de ontwikkelaar het erg vindt om op dat soort vragen antwoord te geven. In een interview met Videogamer.com heeft creative director Guido Eickmeyer namelijk al min of meer bevestigd dat Dead Island ook op de volgende generatie consoles zijn opwachting zal maken.

Het zou zonde zijn om een succesvolle franchise te laten doodbloeden, aldus Eickmeyer. De man wil uiteraard nog geen details geven over eventuele next-gen projecten van Deep Silver, maar sluit wel af met een mooie teaser. Dead Island fans zullen het komende jaar erg opwindend nieuws te horen krijgen. Met andere woorden: de kans zit er dik in dat we dit jaar nog meer te weten komen over de vooralsnog hypothetische next-gen Dead Island game.

“Well, it would be surprising to shut down a franchise after such an outstanding success. What I can tell you at this point: There will be a lot of exciting news for our fans this year.”