De Grand Theft Auto games hebben zich altijd in het verleden of directe heden afgespeeld, maar nooit in de nabije of verre toekomst. Grand Theft Auto is een franchise dat zich voornamelijk realistisch opstelt met een humoristische ondertoon, zoals alleen Rockstar dat kan. Toch zal het concept ooit eens aan vernieuwing toe zijn en een mogelijkheid is een futuristische setting voor GTA.

Behoort dit tot de mogelijkheden? Je zou het niet verwachten, maar Rockstar Games staat helemaal open voor een futuristische setting voor de franchise. De Franse site Ecrans (via OXM) vroeg Rockstar baas Dan Houser naar de mogelijkheden waarop hij antwoordde dat ze het direct zouden doen als ze een goed idee zouden hebben.

“We will do it the very second we have an idea,”

“One of our strengths is the consistency of the game world. We’re not necessarily the best writers in the world, but we know how to write a video game.”

“We have no interest in going into science fiction for the sake of flying cars and laser guns. The best science fiction stories are those that speak about the human condition. So while this idea is very tempting and, by definition, anything’s possible in a videogame, we lack the essential thing for the moment: a good reason.”

Het laatste gedeelte van de citaat is erg interessant, want de voornaamste reden om een futuristische setting aan te nemen zou het verhaal zijn. Dus als er een goede reden is om een GTA in de toekomst te laten afspelen is dat omwille van het verhaal en niet omdat je dan met laserwapens en andere futuristische zooi kunt knallen, wat erg cliché zou zijn.

Desondanks is het een interessant idee, een GTA in de toekomst. Laat ons weten hoe jij hier over denkt?