Wargaming komt naar de consoles toe


Als je puur het nieuws rondom de PlayStation 3 en de bijbehorende games in de gaten houdt, dan zal Wargaming je misschien niet direct iets zeggen. Toch is Wargaming een buitengewoon groot bedrijf dat groot is geworden door World of Tanks, een MMO dat speelbaar is op de PC. Na dit succes hebben ze de oorlogspellen familie verder uitgebreid met World of Warplanes en World of Warships.

De World of… games zijn wereldwijd razend populair en worden door miljoenen mensen gespeeld, maar tot op heden was dit beperkt tot de PC. Daar kan in de toekomst verandering in gaan komen, want Wargaming heeft vandaag aangekondigd dat ze de studio Day 1 Studios hebben gekocht voor een bedrag van $20 miljoen. Day 1 Studios heeft onder andere delen in de F.E.A.R. franchise ontwikkelt en heeft dus ervaring met consoles.

De intentie achter de aankoop is voor Wargaming om zich op de consolemarkt te gaan begeven en dat is interessant, aangezien Wargaming het free-to-play model hanteert. Iets wat ook het geval is bij DUST 514 voor op de PlayStation 3 en Happy Wars op de Xbox 360. Nu is free-to-play op zich niet bijzonder, maar voor consoles is het een relatief nieuw fenomeen en met de aankoop van deze studio bestaat er een kans dat we vroeg of laat ook via de PlayStation 3 met World of Tanks en de andere delen aan de slag kunnen.

 1.    358 XP
  MTR-Gamer's avatar

  OMG Awesomeness! Het lijkt me helemaal mooi als ik dan kan spelen met mijn World Of Tanks account die ik ook op de PC gebruik. Ik kan niet wachten tot het uit komt, me gusta!

 2. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  World of Tanks is een toffe game, alleen lijkt het me veel toffer als die game moderne tanks bevat :p

 3.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Vet!! World of tanks lijkt me super gaaf op me PS3 :).. Ik hoorde dat Slender ook naar de PS3 kwam??

 4. crew Redacteur -    1908 XP
  Faunus's avatar

  Toffe zet, want de World of series zijn vermakelijke titels. Denk dat we op de next-gen meer MMO’s gaan zien. Dit omdat de techniek het beter toestaat. 🙂

 5.    417 XP
  Omer58's avatar

  @yannickvanloon: van wie heb je dat gehoord?

 6.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  @Omer58: Iemand op school had het ergens gelezen

 7.    417 XP
  Omer58's avatar

  @yannickvanloon:
  is bullsht man anders zou t wel hier staan