Het laatste deel in de Prince of Persia franchise is Forgotten Sands en de release van deze game ligt al een geruime tijd achter ons. Sinds de release van die game hebben we eigenlijk niets meer vernomen omtrent nieuwe delen en het blijkt nu dat dit niet zo verwonderlijk is. De franchise heeft momenteel namelijk een pauze, zo geeft Ubisoft aan tegenover IGN.

Moeten we ons zorgen maken? Nee hoor, dit is niet de eerste keer dat Ubisoft een bekende franchise van een tijdelijk break voorziet. Rainbow Six is hier een goed voorbeeld van, want Rainbow Six: Vegas 2 is de laatste game in die franchise en dat is nu ook al enkele jaren geleden dat die game uitkwam. Wel is er een vervolg in de maak onder de naam Rainbow Six: Patriots, welke een jaar terug werd aangekondigd na jaren van stilte.

Ubisoft is overigens ook niet bang om Prince of Persia fans te verliezen door de lange tijd van stilte, want ze zijn ervan overtuigd dat ze een nieuwe manier zullen vinden in de toekomst om de fans te entertainen. Als laatste, de Prince of Persia franchise is net zo belangrijk als iedere andere franchise van Ubisoft en zodra ze weer wat te tonen hebben, zullen ze het tonen.